Tidenes mest minneverdige antrekk på MET-gallaen

TIDENES MET-ANTREKK? Rihanna har fått både ros og kritikk for antrekket hun bar under Met-gallaen i 2015, men det er liten tvil om at det er et av de mest omtalte antrekkene gjennom tidene. Foto: AP.

Lange slep, nakenkjoler og glamour er noen av stikkordene for verdens mest prestisjefylte motefest.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Gallaen er en moteoppvisning av de sjeldne, hvor verdens beste designere kler opp sine muser, stjerner og modeller til det ytterste.

Det årlige ballet samler inn penger til Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute. De siste årene har motefesten tatt helt av på antrekksfronten.

Mandag kveld amerikansk tid er det igjen duket for en ny galla, med temaet «Camp: Notes on Fashion», som tar utgangspunkt i Susan Sontags tekst «Notes on Camp». Det er spesielt høye forvetninger til hva Rihanna vil kle seg i, i og med at hun år etter år har toppet sine egne antrekk.

NYHETER

Rihanna hylles for antrekket på Met-gallaen

For å varme opp til mandagens motefest, har MinMote tatt et dypdykk i arkivet. Her er 12 av de beste antrekkene gjennom tidene:

BERØMT BAKDEL: Kim Kardashian hadde tolket fjorårets tema «Himmelske kropper» på denne måten i kjole fra Versace. Kjolen var pyntet med kors. Foto: Reuters
STJAL SHOWET: I 2018 var det Rihanna som fikk mest opperksomhet for antrekket sitt, som sto i stil med årets tema som var «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination» Foto: Reuters
DRONNINGEN AV MET? Rihanna tolket temaet «Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art Of The In-Between» på denne måten i 2017. Foto: Getty Images.
PÅFUGL: Skuespiller Zoe Saldana bar denne kjolen fra Dolce & Gabbana med påfugl-slep i 2016. Foto: Reuters.
GLITRENDE: Kim Kardashian West fikk stor oppmerksomhet for dette antrekket fra Balmain i 2016. Temaet var «Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology». Foto: Reuters.
VANSKELIG Å OVERGÅ: Rihanna tok antrekket til et nytt nivå da hun var kledd i kjole fra Guo Pei i 2015. Temaet var «China: Through The Looking Glass». Foto: AP.
WOW-FAKTOR: Beyoncé har hatt en rekke minneverdige antrekk på Met-gallaen som dette fra Givenchy i 2015. Foto: AP.
LADY IN RED: Jennifer Lopez valgte en kjole som overlot lite til fantasien da utstillingen «China: Through the Looking Glass» ble åpnet i 2015. Foto: AFP
POWER-PAR: David og Victoria Beckham stilte i matchende antrekk i 2014. Temaet var «Charles James: Beyond Fashion». Foto: Getty Images.
METALLISK: Kate Moss under Met-gallaen med temaet «The Model As Muse» i 2009. Kjolen er fra Marc Jacobs. Foto: Getty Images.
BLING-BLING: Naomi Campbell på Met-galla i 1995. Foto: Getty Images.
KLASSIKER: Bianca Jagger på Met-galla i 1981. Temaet var «The 18th Century Woman». Foto: Getty Images.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.