Ditte Reffstrup gjør merkbare endringer hos Ganni

ERFARING: Ditte Reffstrup har reflektert over reisen det danske merket har hatt de siste tolv årene. Resultatet ble vist på catwalken i København.

KØBENHAVN (MinMote): Det var en annerledes Ganni-kolleksjon som ble vist på catwalken i København.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Sammen med sin ektemann Nicolaj Reffstrup står Ditte bak Danmarks største motesuksess, Ganni. Sammen gikk de inn i merket i 2009, og siden den gang har det karakteristiske merket blitt en global suksess.

Torsdag kveld avsluttet de moteuken i København med gul konfetti og en annerledes kolleksjon enn vi har sett tidligere.

Borte var mesteparten av de sterke fargene og mønstrene som tidligere har vært merkets signatur. Plaggene som ble vist på catwalken var mer nedtonet, bestående av svart, grått, militærgrønt og denim.

FAMILIEBEDRIFT: Ditte og Nicolaj Reffstrup har vært gift siden 2004, og i 2009 tok de over Ganni sammen. Tre barn har også kommet til; Betty Lou, Jens Otto og Rita Sophie.

Satser på kjoler, dresser og jeans

– Både før og etter arbeidet med denne kolleksjonen har jeg hatt behov for å reflektere over reisen Ganni har hatt de siste ti til tolv årene. Hva vi har fått til, og hva som har vært årsaken til at vi har fått det til, forteller Ditte Reffstrup til MinMote før showstart.

Hun trekker frem plaggene hun har valgt å fokusere på i den nye høst- og vinterkolleksjonen som kommer etter sommeren.

– Jeg fikk lyst til å dykke ned i suksessen vi har hatt med kjoler og reworked denim. Så nå får dere se dresser, blazere, nye kjolesilhuetter i maxilengde, men også selvfølgelig mer klassiske Ganni-detaljer som paljetter og mye annet gøy. Kolleksjonen gir en følelse av en mer voksen stil.

Ganni AW23.
Ganni AW23.
Ganni AW23.
Ganni AW23.

– Hvorfor valgte du å gjøre disse endringene nå?

– Jeg føler vi sto ved et veiskille hvor vi må dekke flere behov – til de som har vært med på reisen vår fra start og som har blitt mer voksne, og den yngre generasjonen, forteller Reffstrup.

Et grep for å omfavne det sistnevnte er å inkludere «ohskin» i kolleksjonen. Det er et alternativ til skinn fremstilt av appelsinskall og kaktuser i Italia.

– Vi er en av de aller første i verden som introduserer «ohskin»-teknologien i et fashion-produkt. Vår nye veske «Bou bag» er oppkalt etter min eldste datter på 13 år. Den nye generasjonen krever mye mer av motebransjen, og det er vårt ansvar å svare på det, sier hun.

Ganni AW23.
Ganni AW23.
Ganni AW23.

– Er dette et eksempel på fremtiden for klesproduksjon, tror du?

– Jeg håper det. Men jeg tror ikke at motebransjen vil klare denne mer miljøtransformasjonen alene. Vi må ha hjelp fra politikerne som setter restriksjoner.

– Hva har du mest tro på av plagg og trender for vår- og sommersesongen?

– Jeg håper at vi får se masse farger. Det er bokstavelig talt en mørk tid ute i verden akkurat nå. Gøyale farger har uteblitt de siste sesongene i gatebildet. Jeg håer våren og sommeren preges av en mer modig look.

Ganni AW23.
Ganni AW23.

Hvilke trender har du mest tro på for vår og sommersesongen?

– Jeg håper at verden møte den med flere farger. Bokstavelig talt en mørk tid. Fun og fargerikt på gaten de siste par sesonger. litt mer modig.

– Hvor er Ganni om fem år?

– Åh, det er vanskelig å svare på. Det er klart vi har drømmer, men jeg vil ikke jinxe det. Personlig så føler jeg meg heldig hver dag for å kunne jobbe med noe jeg elsker hver dag. Og ikke minst – å ha det gøy!

KONFETTI: Gul konfetti og Gannis nye eksentriske sommerfugl-logo avsluttet moteuken i København.
Publisert: