Den tyrkiske blogger-klinikken: – Influencere påvirker unge til å ville operere

VIL ETTERGÅ RUMPEKIRURGI: Eier av den tyrkiske klinikken Comfort Zone, Engin Yesilirmak, sier at han vil se nærmere hvorfor Sophie Elise Isachsen hadde brystimplantater i rumpen. Foto: Janne Møller Hansen/Hallgeir Vågenes/VG.

Sjefen for klinikken hvor Sophie Elise Isachsen (25) og Isabel Raad (25) la seg under kniven, sier influencere i stor grad hjelper dem med å få nye kunder. 

I etterkant av Kristin Gjelsviks tordentale mot influencere og kroppspress på Vixen Awards, har forbilde-debatten blusset opp igjen.

Både Sophie Elise Isachsen og Isabel Raad har latt seg operere på klinikken Comfort Zone Surgery i Istanbul. De har begge vært åpne om sine operasjoner, og begge influencerne har i ettertid uttalt at de ikke er fornøyde med resultatene de fikk på den tyrkiske klinikken.

På innsiden av «rumpe-klinikken»

I TV 2-serien «Sophie Elises Verden» tok Isachsen i forrige uke seerne med på sin korrigerende rumpeoperasjon, denne gangen i Beverly Hills i Los Angeles. Også dette har Kristin Gjelsvik gått kraftig ut mot. Foran TV-kameraene fortalte den amerikanske kirurgen at han hadde funnet brystimplantater i Isachsens rumpe.

Slik foregikk operasjonen:

Vil se nærmere på saken

MinMote konfronterte eier av Comfort Zone, Engin Yesilirmak, med kritikken.

– Vi er i totalt sjokk over at det ble funnet brystimplantater da vi betalte kirurgen for rumpeimplantater. Vi vil så klart se nærmere på saken, skriver Yesilirmak til MinMote.

Han understreker at klinikken ikke har jobbet med den aktuelle kirurgen på over tre år.

Dette gleder Isachsen.

– Det er supert. Glad jeg kunne være med å bidra til det, sier Isachsen til MinMote.

Hun vil ikke kommentere kritikken ytterligere, og henviser til et innlegg publisert av VG tirsdag, hvor hun skriver at hennes intensjon aldri har vært å skade andre.

MinMote har forsøkt å komme i kontakt med Isabel Raad og Kristin Gjelsvik uten å lykkes.

Om influencere: – Ja, de har vært hjelpsomme

Tirsdag gjestet blant andre Kristin Gjelsvik, influenceren Isabel Raad og Jan Olav Isachsen, manager og far til Sophie Elise, «Debatten» på NRK. Her diskuterte de kroppspress knyttet opp mot plastisk kirurgi og i hvor stor grad unge lar seg påvirke av influencere.

Comfort Zones daglige leder, Emre Koyuncu, sier til MinMote at influencere en stor påvirker til at skandinaviske kvinner legger seg under kniven og ønsker å endre på utseendet sitt.

– Ja, influencere har stor påvirkningskraft, det er helt sikkert.

– Opplever dere at flere unge kommer til dere for å operere seg på grunn av influencernes påvirkningskraft?

– Ja, de har vært hjelpsomme, skriver klinikkens leder Koyuncu.

– Har influencere endret plastisk kirurgi-bransjen?

– Ja, det vil jeg si, legger han til.

Sophie Elise Isachsen og Isabel Raad har blitt forelagt påstandene fra Comfort Zone, men vil ikke kommentere dem ytterligere.

I «Debatten» uttrykte Isabel Raad at hun er «livredd» for om det samme har skjedd henne som Isachsen, og at hun har «våknet opp» fra å fremme plastisk kirurgi som en løsning.

Se video hvor Isabel Raad forteller hvorfor hun fikk en oppvåkning:

Slik var Kristin Gjelsviks tordentale:

Publisert: