Bella Hadid legger seg langflat etter rasismeanklager

FÅR KRITIKK: Bella Hadid er i hardt vær etter at hun postet et bilde på Instagram-stories. Foto: AP
FÅR KRITIKK: Bella Hadid er i hardt vær etter at hun postet et bilde på Instagram-stories. Foto: AP

– Jeg vil aldri bruke plattformen min til å vise hat overfor noen, skriver supermodellen (22) på Twitter.

Bella Hadid har vært i hardt vær de siste dagene. De hele startet da hun postet et bilde på Instagram-story hvor hun sitter på en flyplass og har foten mot et vindu som ser ut mot rullebanen. I bakgrunnen er det flere fly fra Saudi Arabia og De forente arabiske emirater.

Mange ble opprørt over bildet da det kan se ut som hun sparker flyene og flagget som er på halen. Det startet emneknaggen #BellaHadidIsRasist. Flere gikk også ut mot merkene Hadid jobber for, som Dior og Calvin Klein, og ba de avslutte samarbeidet med supermodellen.

untitled link

Men nå har 22-åringen lagt seg langflat på Twitter, og ber om unnskyldning hvis noen reagerte på bildet.

– Jeg la aldri merke til flyene i bakgrunnen og det er sannheten.

– Jeg vil aldri bruke plattformen min til å vise hat overfor noen, skriver hun videre på Twitter og legger til at det var ikke noen politiske undertone i bildet.

Hun poengterer at farssiden av familien hennes er arabiske.

– Jeg elsker og bryr meg mye om den muslimske og arabiske siden av familien min, og mine brødre og søstre rundt om i verden.

untitled link

Noen tror imidlertid ikke på unnskyldningen.

– Vi vet at hun gjorde dette med vilje, og sier kun unnskyld fordi hun ble bekymret for jobben sin, skriver en på Twitter.

Hadid er ikke den eneste som har fått rasismeanklager i moteverdenen i det siste. Luksusmerket Gucci fikk kritikk tidligere i år etter en genser som kunne minne om såkalt «blackface».

Hvordan var din opplevelse i dag?