Designer Alber Elbaz døde av corona

DØDE AV CORONA: Designer Alber Elbaz er død, kun 59 år gammel. Foto: JEAN-PIERRE MULLER / AFP.

Nå hylles designeren av en samlet motebransje.

Publisert:

Søndag døde designeren Alber Elbaz, kun 59 år gammel.

Elbaz er kanskje best kjent for jobben han gjorde som sjefdesigner for det franske motehuset Lanvin. Han var kunstnerisk leder for merket fra 2001 til han fikk sparken i 2015, og lanserte nylig sitt eget merke, AZ Factory, etter en stund borte fra moteverdenen.

Ifølge BBC oppgir Elbaz’ forretningspartner, Johann Rupert, at designeren døde av covid-19. Også Le Figaro skriver at designeren døde av viruset. Han var opprinnelig fra Israel og har gjennom karrieren jobbet for flere av de største motehusene i Frankrike. Elbaz døde på sykehus i Paris.

Ifølge The Times of Israel var Elbaz fullvaksinert.

KJENT FOR SINE SNITT: Elbaz har høstet mye skryt for jobben han gjorde med Lanvin. Her er en modell på catwalken i 2007. Foto: Jacques Brinon/AP.

Norske Hanneli Mustaparta er blant modellene som har hedret Elbaz.

«Han var ikke bare talentfull, men også utrolig karismatisk og inspirerende. Hvil i fred.», skriver hun på sin Instagram-konto.

Også toppmodellen Iselin Steiro hyller designeren.

«Takk for de vakre øyeblikkene jeg hadde da jeg jobbet med et stort talent og inspirasjon. Hvil i fred».

Designer Stella McCarney skriver «Han var et lys som ingen andre i verden» i sin hyllest, mens Dior's Maria Grazia Chiuri minnes Elbaz som «den første personen som fikk meg til å føle meg hjemme i moteindustrien. Hans favorittord var kjærlighet, og det er med dette ordet jeg alltid vil huske ham».

Kim Kardashian beskriver på Instagram Elbaz som «den varmeste og mest innbydende».

STORT AVTRYKK: Alber Elbaz har gjort seg kjent for både sitt design og varme personliget. Foto: Thibault Camus/AP.

Da Elbaz fikk sparken fra Lanvin vakte det stor oppsikt. Det franske motehuset opplevde nemlig en stor oppsving etter at designeren tok over roret som kunstnerisk leder. Elbaz har gjort seg bemerket over hele verden for sitt elegante snitt og blir kreditert for å ha pustet nytt liv i det franske motehuset Lanvin. Han fikk også mye skryt for sitt samarbeid med H&M i 2010.

Elbaz vil blant annet huskes for at han alltid ønsket å få kvinner til å føle seg vakre med sitt design, for sin vennlighet, sjenerøsitet og sitt engasjement for kroppspositivitet, skriver Vogue.

KNALLFARGER OG VOLUM: En modell ikledd Elbaz design. Foto: Jacques Brinon / AP.
Publisert: