Yves Saint Laurent

«I wish I had invented blue jeans. They have expression, modesty, sex appeal, simplicity - all I hope for in my clothes.» Yves Saint Laurent.

Tar du turen til Paris denne våren eller i løpet av sommeren, anbefaler jeg deg å sjekke ut Yves Saint Laurent-utstillingen på Petit Palais som varer frem til 29. august. Utstillingen er en fantastisk reise i den avdøde designers liv. Rundt 300 fantastiske haute couture antrekk, smykker, hatter og sko er blant herlighetene du får se i denne utstillingen.

Som stor fan av Yves Saint Laurent, synes jeg dette var en mektig opplevelse. Det å ta slikt håndverk i nærmere øyesyn, vandre gjennom designerens forskjellig tidsepoker og oppdage nye ting jeg ikke visste om YSLs liv, bød på en av de beste dagene i Paris. Selv er jeg stor beundrer av hans aftenkjolekreasjoner, Le Smoking, årene hos Dior, 70-tallets safarilook og kjolene som gikk rett inn på Studio 54. Det var dessverre ikke lov å ta bilder.

Mitt tips er å bestille billetter på nettet, men husk å printe billettene, de godtar ikke referansenummer som angitt på nettsiden (vi slapp nesten ikke inn). Køen ovenfor gir et lite inntrykk av hvor populær utstillingen er, det lønner seg ikke å vente i siste liten med å kjøpe billetter.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?