Nyheter

Marte Krogh gifter seg i eget design: - Drømmen er oppfylt

GIFTER SEG: Fiolinist og forretningskvinne Marte Krogh (38) gifter seg med finansmilliardæren Jan Haudemann-Andersen lørdag denne uken. Her er paret på markering av Dronning Elizabeths 60 års-jubileum som monark på den britiske ambassaden i Oslo. Foto: Frode Hansen / VG

Når Marte Krogh gifter seg med finansmilliardær Jan Haudemann-Andersen på lørdag, er det i en kjole kronprinsesse Mette-Marits brudekjoledesigner har sydd.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Lørdag denne uken går bryllupet mellom Marte Krogh (38) og Jan Haudemann-Andersen (55) av stabelen i Oslo. Krogh har vært profesjonell fiolinist i en årrekke, men har også hatt en stor interesse for mote og design. Derfor er det knyttet stor spenning til hvordan brudekjolen ser ut, og ifølge Dagens Næringsliv er det Krogh selv som har designet den.

Selv om 38-åringen ovenfor minMote ikke vil røpe detaljer om kjolen før den store dagen, er hun storfornøyd med resultatet.

- Hvordan kjolen ser ut er jo foreløpig en hemmelighet, men jeg kan si at drømmen er oppfylt. Den som lever får se, skriver hun i en e-post til minMote.

Sydd av Mette-Marit-designer

Mens Krogh selv har stått for designet, er kjolen sydd av Ove Harder Finseth. Den norske designeren vant prisen Oslo Fashion Award i 2001, men er mest kjent for å stå bak Mette-Marits brudekjole da hun giftet seg med kronprins Haakon i 2001. Den hvite kjolen som var laget av 125 meter silketyll ble hyllet i internasjonal motepresse. Krogh forklarer at samarbeidet har gått strålende.

- Ove Harder Finseth var en drøm å samarbeide med, sier hun videre i e-posten.

Interessert i mote

38-åringen har ofte vist seg på Oslo Fashion Week, og deltatt på motemagasinet ELLE sin årlige sommerfest.

I tillegg til å ha drevet klesbutikken Koma i mange år, redesigner hun klær selv. Tidligere har Krogh delt sine beste London-tips med minMote, og fortalt at hun både ser etter vintagekupp og eksklusivt design.

De beste kuppene gjør hun i Brick Lane i London.

– Her er mitt vintage-mekka. Jeg kan tilbringe en hel dag i dette området. Her finner jeg fine gaver til både meg selv og venninnene mine, sa hun til minMote i 2012.

Publisert:

Relaterte artikler

NYHETER

minMote-Sonia om kjolen: - Vakreste jeg har sett

MOTE

Fra Givenchy til eget design - se de vakre kjendisbrudene

NYHETER

Marte Krogh: – Jeg ser absolutt for meg å stå hvit brud igjen

BRUD

Se årets vakreste kjendisbruder

NYHETER

Hilde Reitan giftet seg i norsk kjendisdesign

NYHETER

10 norske motehøydepunkter i 2014

BRUD

Sissel Berdal Haga strålte i gul kjole i bryllupet