Kendall Jenner og Stephanie Seymour i modell-krangel

SVARER: Kendall Jenner slår tilbake mot modellkritikken. Foto: AFP

Den tidligere modellen mener de unge stjerneskuddene heller bør kalles «bitches of the moment», mens supermodell-begrepet tilhører fortiden.

Maiken Svendsen
Publisert:

Det hele startet da det Entertainment Tonight intervjuet intervjuet den tidligere supermodellen Stephanie Seymour (47), hvor 90-tallsikonet langer ut mot den nye generasjonen kjendismodeller - med Kendall Jenner (20) og Gigi Hadid (21) i hovedrollene.

- Jeg vet at mange i bransjen hater at disse sosiale medier-stjernene nå kalles supermodeller. De er ikke ekte supermodeller.

MOTE

Derfor «eier» Kendall Jenner motebransjen

Saken fortsetter under bildet.

UNDERTØYSENGLER: Kendall Jenner og Gigi Hadid backstage før fjorårets Victoria's Secret-show. Foto: NTB Scanpix

- En ting av fortiden

Til Vanity Fair utdyper hun:

– De er noe helt annet enn det vi var. Supermodeller er en ting av fortiden. De fortjener sin egen tittel. Kendall og Gigi er nydelige jenter, og jeg støtter dem, men de trenger sin egen tittel, sa Seymour, og la spøkefult til:

- De kan heller kalles «bitches of the moment»! Det ville vært en bra tittel for dem.

Seymoure er selv er en del av modellene som ble kalt «The Big Six» fra 1990-tallet, bestående av blant annet Naomi Campbell og Cindy Crawford.

NYHETER

Hadid-lillebror gjør sitt inntog i modellbransjen

DEN GANG: Modellene Daniela Pestova, og Stephanie Seymour har også posert for Victoria's Seceret, her i 1998. Foto: Reuters

Krasst svar

Etter noen dagers stillhet, kom svaret fra Jenner selv, som på sin nettside kaller kommentarene for mobbing.

KRITISK: Stephanie Seymour liker ikke at andre kalles supermodeller. Foto: AP

- Hvis du skal be oss om å ikke være noe fra din tid - så ikke vær i min. Men hvis du skal være et nettroll, kommer jeg til å stå opp for meg selv, skriver Jenner.

- Hvis folk vil kalle Gigi og meg for supermodeller nå, tar ikke det noe fra de som ble kalt supermodeller før.

- Jeg har åpenbart masse respekt for disse kvinnene, men akkurat nå er det vi som er modellene av vår tid. Viktige? Kanskje. Hardarbeidende? Garantert, fortsetter Jenner.

Les også: Derfor reagerer fansen på dette bildet av Gigi Hadid

Klatrer karrierestigen

Kendall Jenner, Gigi Hadid og nå også lillesøster Bella Hadid har tatt moteverden med storm det siste året. Som datter av Caitlyn (tidligere Bruce) Jenner og Kris Jenner, og altså halvsøster til Kim, Khloé og Kourtney Kardashian, har Jenner tidvis søkt seg bort fra familiens reality-image for å satse på modellkarrieren.

Og det ser ut til å ha betalt seg: Jenner er nå en av verdens mest ettertraktede modeller, og har gått på catwalken for blant annet Chanel, Balmain og Victoria's Secret.

PRESTISJE: Kendall Jenner på Catwalken for Karl Lagerfelds Chane, høst/vinter 2016-kolleksjonen.Foto: AFP
NYHETER

Gigi Hadid regjerte i frekk kjole på motefest

Gigi og Bella Hadid er døtre av «Housewives of Beverly Hills»-kjendisen Yolanda Hadid og Mohamed Hadid, og sliter også med å riste av seg kjendisstempelet - samtidig som også de har booket prestisjetunge jobber for noen av verdens største motehus de siste årene.

Blant annet stjal de tre sammen showet i Chanel-visningen tidligere i år.

PROVOSERER: Den nye modellgenerasjoenen, med blant annet Lily Aldridge, Irina Shayk, Gigi Hadid, Kendall Jenner, Karlie Kloss, Jourdan Dunn, Elsa Hosk og Alanna Arrington har ertet på seg Seymour. Foto: Getty Images

Les også: - Søstrene Hadid er et friskt pust i en satt bransje

Publisert: