Dette er Norges ukjente modellstjerner

De norske modellene er ettertraktet ifølge flere norske modellagenter, og i det siste har en rekke nye håp tatt steget ut i verden. 

Suksessmodeller

Signe Veiteberg lukket Louis Vuitton-visningen i Paris. Foto: Getty Images.

Suksessmodeller

Marie Victoria Hallen for Dolce & Gabbana i Milano. Foto: Getty Images.

Suksessmodeller

Andrea Wime for Balenciaga i Paris. Foto: Getty Images.

Suksessmodeller

Mahad Musse for Louis Vuitton i Paris. Foto: Getty Images.

De internasjonale moteukene i New York, London, Milano og Paris er ansett som høydepunktene i moteåret. Der har flere norske modeller vist kolleksjonene til noen av verdens største motehus.

I tillegg får de oppmerksomhet fra internasjonal motepresse og flere gjør også store kampanjer og tjener gode penger i utlandet.

Det norske byrået Team Models ledes av Eivor Øvrebø, og flere av deres modeller jobber og bor i utlandet.

– Norske modeller er ettertraktet av flere grunner. De er flotte ungdommer, de er stort sett positive, møter opp til riktig tid og har en god oppdragelse, forteller hun.

– Vi nordmenn har ikke for store «nykker», så jeg tror kundene setter pris på modeller som ikke er modeller 24 timer i døgnet, legger hun til.

PRESTISJEOPPDRAG: Signe Veiteberg lukket Louis Vuitton showet i Paris i mars. Foto: Getty Images.
PRESTISJEOPPDRAG: Signe Veiteberg lukket Louis Vuitton showet i Paris i mars. Foto: Getty Images.

En av de største modellene fra Team akkurat nå er Signe Veiteberg. Hun fulgte i Kate Moss' fotspor og lukket Louis Vuitton showet under Paris Fashion Week. Det er hennes andre gang på catwalken for merket, i tillegg har hun gjort en kampanje for dem.

Høydepunktene fra Paris: Tre nordmenn på catwalken

Den siste tiden har Gunnhild og Martine Chioko Johansen, eller «Chioko-twins» som de omtales som, fått mye oppmerksomhet. De gikk for Rejina Pyo under London Fashion Week. Da ble de også intervjuet av Vogue, og de har også blitt fotografert av streetstyle fotografer flere ganger.

På herresiden trekker Øvrebø frem Nikolai Danielsen, som har gjort kampanjer for blant annet La Perla og Vogue Japan og Paris, og har kontrakt med Azzaro. Og Jeenu Mahadevan som ble trukket frem av amerikanske Vogue som et ansikt å se opp for før London Men's Fashion Week. Han har også jobbet for blant annet Hermes, Alexander McQueen og Burberry det siste året.

Byrået har også Karoline Bjørnelykke i stallen, som har vært avbildet i amerikanske Vogue. I tillegg trekker hun frem Inga Krohn, Viktoria Kvalsvik, Victoria Germyn, Cathrine Hove og Hilde Ree, som har base i USA. Hannah Sørheim og Lise B. Olsen har base i Norge, men jobber i hele Europa, i tillegg til veteranene Ragnhild Jevne, Kath Hessen og Sophia Lie.

Catwalker er ikke nødvendigvis det største

I Paris gikk både Andrea Wime, Marie Ryen, Sunniva Stordal og Sunniva Våtevik. De er signert med Heartbreak, og Jonas Mangerud forteller til MinMote at de store visningene ikke nødvendigvis er det store lenger.

Heartbreak i Paris

Andrea Wime for Balenciaga i Paris. Foto: Getty Images.

Heartbreak i Paris

Sunniva Våtevik for Balenciaga i Paris. Foto: Getty Images.

Heartbreak i Paris

Sunniva Stordal for Acne i Paris. Foto: Getty Images.

– Det er helt supert å få modeller inn på toppshowene, men den virkelige indikatoren på om de gjør det bra eller ei er om modellen lander hovedkampanjene, de beste magasinene eller hva de får betalt for å gjøre kommersielle jobber, sier Mangerud.

Våtevik har gjort åtte redaksjonelle fotoshooter for Vogue, tre av dem i den italienske utgaven.

– Det er den råeste editorial-streaken noen norsk modell har hatt, tror Mangerud.

Han trekker også frem Kaya Wilkins som har gjort kampanjer for Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Hugo Boss og TopShop, som du kan se i videoen under.

I tillegg er «curve»-modellen Eline Lykke signert hos Heartbreak. Hun gikk på catwalken for Alexander McQueen i Paris i fjor, og er blant de første curvy-modellene som noensinne har gått på catwalken i motemetropolen.

For kort tid siden var hun med i en skjønnhetsreportasje i meksikanske Vogue.

– Den skandinaviske looken er veldig inn

I Milano gikk Maria Victoria Hallen og Sari Sangholdt i hvert sitt Dolce & Gabbana show.

Nordmenn for Dolce Gabbana

Marie Victoria Hallen for Dolce & Gabbana i Milano. Foto: Getty Images.

Nordmenn for Dolce Gabbana

Sari Sangoldt for Dolce & Gabbana i Milano. Foto: Getty Images.

Hallen beskriver modellagent i Idol Looks, Amar Faiz, som en klassisk 90-talls supermodell. Hun har gjort flere jobber for Dolce & Gabbana, i tillegg til reportasjer for Porter magazine, Lofficiel og Elle. Sangholdt reiste ut i verden for første gang i år, og gikk flere show i Milano.

– Den skandinaviske looken er veldig inn og generelt er Norge et interessant sted for mange i verden i dag. De norske modellene bemerker seg ofte med en kul personlighet og er lette å ha med å gjøre, forteller Faiz til MinMote.

I tillegg trekker Faiz frem Helene Hammer som har prydet over 20 cover i utlandet, og ble trukket frem av Playboy som en av de heteste rødtoppene i verden. Faiz beskriver Polina Sova som en kameleon, som har gjort flere high fashion-oppdrag for både magasiner og motehus.

MODELL: Helene Hammer her på Vixen blog awards i februar. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix
MODELL: Helene Hammer her på Vixen blog awards i februar. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

På herresiden er det Mahad Musse, som gikk eksklusivt for Louis Vuitton i Paris i januar, og ble trukket frem av franske Vogue som et ansikt å se opp for. Jonas Halvorsen ble oppdaget på Instagram, og har siden jobbet for blant annet Ralph Lauren og RayBan.

Julia Rudby var også å se under moteuken i Milano. Hun fikk sin internasjonale debut på catwalken til Gucci, og ble oppdaget av modellmamma Donna Ioanna. Ioanna har også Victoria's Secret-modellen Frida Aasen i stallen. Hun har gjort flere kampanjer for undertøysgiganten, og etter tre forsøk fikk hun i høst gå i det legendariske showet.

PÅ CATWALKEN: Frida Aasen under Victoria's Secret Fashion Show i Shanghai. Foto: Getty Images
PÅ CATWALKEN: Frida Aasen under Victoria's Secret Fashion Show i Shanghai. Foto: Getty Images

Hvordan var din opplevelse i dag?