Skattelistene: Så mye tjente influencerne i 2019

HAR TIL SALT I GRØTEN: Fra Ventre: Julie Varner, Rikke Mathilde Krefting, Caroline Berg Eriksen og Line Langmo. Foto: VG/NTB scanpix/Privat
HAR TIL SALT I GRØTEN: Fra Ventre: Julie Varner, Rikke Mathilde Krefting, Caroline Berg Eriksen og Line Langmo. Foto: VG/NTB scanpix/Privat

Det er Varner-arving og influencer Julie Varner (27) som tjente mest penger av influencerne i fjor. 

I fjor viste skattelistene at det var Caroline Berg Eriksen som var den influenceren i Norge som tjente mest penger. Det har snudd i 2019. I 2018 hadde hun en inntekt på 2,89 millioner kroner, mens i 2019 hadde inntekten falt til 540 854 kroner. Formuen har falt fra rett i overkant av 2 millioner kroner til 175.000 kroner.

Tallene fra skattelistene 2019 viser at det fremdeles er god butikk å være influencer. Ifølge skattelistene tar Julie Varner nå over tronen som den influenceren som tjener aller mest. Hun er datter av Petter Varner som eier Varner-gruppen med broren sin Joakim Varner. Moren til Julie driver klesmerket Line of Oslo.

27-åringen, som er bosatt i Oslo, står oppført med 5 millioner i inntekt og 791 millioner kroner i formue for inntektsåret 2019. Hun jobber for Bik Bok, som er eid av Varner-gruppen.

MinMote har forsøkt å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen, foreløpig uten hell. Julie Varner ønsker ikke å kommentere saken.

Julie Varner er tett etterfulgt av stylist og influencer Line Langmo som til vanlig pleier å toppe listen. Det har hun gjort i flere år fordi hun eier investeringsselskapet Nine Invest, hvor hennes far – den kjente REC-gründeren Reidar Langmo – er styreleder. Hun har også en formue på 50 millioner. Langmo tok ut 4,3 millioner i lønn i fjor, nesten en million mer enn året før.

Sophie Elise Isachsen har godt over doblet inntekten fra 2018 til 2019. Den gikk fra 1.776.301 kroner til hele 4.169.800 kroner i 2019. 2019 blir med det hennes beste inntektsår.

Solide formuer og inntektshopp

To nye på listen for inntektsåret 2019 er moteinfluencerne Rikke Mathilde Krefting og Rikke Sandvold. Sistnevnte er datteren til Kenneth Sandvold, Bik Bok-grunnlegger og gründer.

Krefting er bosatt i London og jobber i et PR-byrå som driver med mote i tillegg til å gjøre betalte samarbeid med diverse merkevarer. Hun er oppført med 1,8 millioner i inntekt og har over 23 millioner i formue. Sandvold, som bor i Oslo og studerer har 122 millioner i formue og tok ut 533.000 i lønn i 2019.

Andre som har hatt inntektshopp fra året før er influencer og VGTV-profil Vegard Harm. Av Vegard x Funkygine tok Vegard en knepen lønnsseier. Han har både økt inntekten og formuen sin med 2 millioner kroner. Inntekten hans for 2019 er på 4,2 millioner kroner, mens formuen er nå på 4 millioner sammenlignet med 2 millioner i fjor.

Podkaster og influencer Synnøve Skarbø har gått fra 2,3 millioner til 3,5 millioner i inntekt ifølge skattelistene. Formuen hennes er på 1,4 millioner kroner.

Hvordan var din opplevelse i dag?