Halima Aden åpner opp om modelljobben: – Klandrer meg selv

SUPERMODELL: Halima Aden. Foto: DAN HIMBRECHTS/EPA.
SUPERMODELL: Halima Aden. Foto: DAN HIMBRECHTS/EPA.

Supermodellen (23) sier at hun ikke lenger vil endre seg for å tilpasse seg motebransjen.

Supermodellen Halima Aden har gjort flere prestisjetunge oppdrag. Hun har gått på en rekke catwalker, prydet magasincovre og vært den første modellen med hijab og burkini i Sports Illustrated sin sagnomsuste badetøy-utgave.

Nå forteller Aden at flere av modelljobbene har fått henne til å godta ting hun nå angrer på.

– Jeg skulle ønske jeg aldri sluttet å ta med meg hijaben min på sett. Fordi minuttet jeg ble for komfortabel ... la oss si jeg ble revet med, sier Aden på Instagram story.

I flere innlegg på Instagram story sier hun nå at hun ikke lenger vil endre seg for å tilpasse seg motebransjen.

– Jeg kan bare klandre meg selv for å brydd meg mer om å få en slik mulighet, fremfor hva som virkelig sto på spill. Jeg klandrer meg selv for å ha vært naiv og opprørsk. Men jeg skylder på industrien for mangelen på kvinnelige muslimske stylister, fortsetter hun og henviser til flere konkrete hendelser.

PÅ MOTEFEST: Supermodellen Aden har deltatt på flere gjeve motefester. Her på Fashion Awards i London i 2019. Foto: Ian West/Pa Photos.
PÅ MOTEFEST: Supermodellen Aden har deltatt på flere gjeve motefester. Her på Fashion Awards i London i 2019. Foto: Ian West/Pa Photos.

Somalisk-amerikanske Aden er muslim, og går med hijab. På Instagram forteller hun om fotoshoots hvor hijaben har blitt byttet ut med alt fra gensere til ullpledd og bukser, og at hennes konservative klesstil har blitt utfordret – og at det er dette hun nå angrer på at hun lot skje.

Adens første store modelljobb var for ingen ringere enn Rihanna. På Instagram takker modellen nå artisten og Fenty-grunnleggeren for at hun ga henne muligheten. Rihanna responderte med å reposte Adens story på sin egen Instagram og skrev: «Jeg elsker deg så mye».

PÅ CATWALKEN: Her er Halima Aden på catwalken for Max Mara i 2017. Foto: Miguel Medina/AFP.
PÅ CATWALKEN: Her er Halima Aden på catwalken for Max Mara i 2017. Foto: Miguel Medina/AFP.

Foreldrene til Aden er fra Somalia, men hun er født i en flyktningleir i Kenya. Hun bodde i flyktningleiren til hun var syv år, før hun flyttet til USA.

I en annen story på Instagram skriver modellen at hun har følt på et press om å representere alle hijab-kvinner, og at det ble vanskelig å forsone seg med.

– Etter en shoot begynte jeg å gråte fordi jeg visste innerst inne at det ikke var riktig. Men jeg var for redd til å snakke ut. Dette er også en vanlig utfordring, i hvert fall når du er den første til å gjøre noe, skriver hun.

Aden har også fått flere kommentarer fra muslimske følgere som har sendt henne personlige meldinger og skrevet under bildene hennes at hun må slutte å kle seg som en gammel dame, være mer dristig og vise hvordan en ekte hijab ser ut.

– Disse kommentarene gjorde at jeg følte jeg gjorde noe feil, og at jeg sviktet dere, skriver Aden.

Hvordan var din opplevelse i dag?