Elleville tilstander for Jeffree Star

VILL JUBEL: Jeffree Star ønskes velkommen til Oslo av jublende fans. Foto: Maiken Svendsen/MinMote

Flere hadde stått timevis i kø for å sikre seg ett av de 350 båndene som garanterte et møte med den omstridte Youtube-stjernen.

Maiken Svendsen
Publisert:

De siste årene har Jeffree Star slått seg opp som en av de største profilene i skjønnhetsverden, og han har sju millioner følgere på sin Youtube-kanal. Tirsdag gjestet Youtube-stjernen hovedstaden da sminkemerket hans Jeffree Star Cosmetics lanseres i Norge.

Han skulle etter planen ankomme Vita Exclusive-butikken klokken 15, og allerede klokken 14.30 sto køen langt nedover Bogstadveien i begge retninger.

Gradestokken viser 31 grader i hovedstaden, men kun de som sto foran inngangen til butikken hadde skygge. Der sto de som har fått tak i gullfarget eller rosa bånd. Det er kun 350 av de mange oppmøtte som har fått disse, som sikrer at de får møte stjernen.

LANG KØ: Folk hadde samlet seg langt rundt kvartalet for å få et glimt av Jeffree Star i Oslo. Foto: Maiken Svendsen/MinMote

Politi har satt opp politibånd ved fortauskanten for at fansen ikke skal gå ut i den trafikkerte veien. På Twitter skriver de at det vil være begrenset fremkommelighet på stedet på grunn av arrangementet.

NYHETER

Luksus-salg i Oslo for første og siste gang

Nektet å svare pressen

Da bilen til Star triller inn i busslommen er det ingen trafikk, og vill jubel som ønsker Youtuberen velkommen.

Han hilser på et par av de som står ved gjerdet før han går inn i butikken. Kort tid senere kommer han ut igjen med en mikrofon.

– Hei Norge! Jeg hører at alle båndene er delt ut, men jeg har ikke jetlag og er klar for å møte dere. Jeg vil møte flest mulig av dere, ropte han ut til fansen som jubler tilbake.

VILL JUBEL: Jeferee Star hilste på fansen før han startet arrangementet. Foto: Maiken Svendsen/MinMote

Star har lenge vært omstridt ettersom han har fremmet sitt frisinnede forhold til narkotika på sin Youtube-kanal. Han har også blitt beskyldt for å drive med mobbing og komme med rasistiske uttalelser.

– Jefferee Star har vært omstridt, dog ligger de uheldige uttalelsene veldig langt tilbake i tid. Han har tidligere kommet med en offentlig beklagelse, og han har også bekreftet dette overfor oss, sier makredssjef i Vita, Linda Ellingsen.

– Vår jobb er å hele tiden kunne tilby de beste merkene og produktene til våre kunder. Jefferee Star Cosmetics har lenge vært et svært ettertraktet merke, noe dagens vellykkede arrangement bekrefter, legger Ellingsen til.

Star ville ikke svare på noen spørsmål fra den oppmøtte pressen. Han var utelukkende der for å snakke om kolleksjonen og møte fansen.

SMINKE

Møt makeupartisten som sminker kjendis-Norge

Ventet i 12 timer

Linnea Walen (20) og Eden Yanai (18) stilte seg i kø allerede klokken 3 i natt sammen med en venninne til.

De tre har ikke sovet, men passet på å få i seg rikelig med vann og mat mens de ventet.

VENTET I TOLV TIMER: Linnea Walen og Eden Yanai var de første i køen til Jeferee Star-møtet. Foto: Maiken Svendsen/MinMote

– Det var så verdt det, sier Walen entusiastisk da hun kommer ut igjen.

Venninnene har alle fått møte sitt sminkeidol og fått bilde med ham.

– Det var helt ubeskrivelig å møte ham, sier de to.

Det lille butikklokalet i Oslo sentrum har begrenset med plass og de slipper inn to til fire av gangen.

STILLE FOR PRESSEN: Jeffree Star ønsket ikke svare på spørsmål fra pressen da han var i Oslo. Foto: Maiken Svendsen/MinMote.

Der stiller de seg i en ny kø som leder til en rosa pressevegg hvor Jeffree Star står foran en rund lampe som gir Instagram-vennelig lys.

– Han var så snill, forteller Walen etter møtet.

NYHETER

Heftig Kat-fight i skjønnhetsverden

– Jeg er så gira

De oppmøtte har sminke on fleek, og man kan se likheten til Jeffree Stars look. Han har på seg skyhøye støvletter som går til lårene, et kort skjørt og en gjennomsiktig, åpen genser.

I køen står Oda Wiig (18) og skjelver på hendene.

– Jeg er så gira, dette er helt sykt, sier hun.

SKJELVER: Oda Wiig har tatt seg fri fra skolen for å møte Jeffree Star. Foto: Maiken Svendsen/MinMote.

Hun har sneket seg ut av de siste timene med eksamensforbredelser, men tror det går fint.

– Jeg er fortsatt innenfor 10 prosenten, understreker hun.

NYHETER

Oslo-boere samlet for å kuppe brukte luksusvarer

– Tatt alle forholdsregler

Rundt butikken går det flere vektere, og det er en politipatrulje og en ambulanse på stedet. Flere av de oppmøtte står i solen, og arrangørene gikk tom for vann til de som venter klokken 12.

– Vi har tatt alle forholdsregler, men vi traff på en veldig varm dag, sier Tina Berg, kategorisjef i Vita.

De hadde forventet kaos og store folkemengder, og har derfor kalt inn flere folk enn de trodde ville være nødvendig.

– Jeg vil si at det er vellykket, sier markedssjef Linda Ellingsen i Vita.

Publisert: