Her er topp ti fra moteuken i Paris

minMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold har overvært Paris Fashion Week.Her oppsummerer hun moteukens ti høydepunkter.

1. Størst trend

Store, myke volanger kommer garantert til å innta kjedebutikkene til våren. Flere store motehus viste frem forskjellige varianter på sine visninger i Paris. Mens Chloé lot de feminine detaljene sette prikken over i-en på en rosa kjole, hadde Givenchy valgt å myke opp sitt ellers harde uttrykk med lyseblå volanger. Balenciaga hadde også tatt i bruk volanger i sin nye kolleksjon, blant annet på en sort og rosa kjole.

2. Kuleste jentegjeng

Den russiske motemafiaen består av fem jenter som har sust opp til å bli moteverdenens heteste stilikoner. De russiske «it-jentene» Elena Perminova, Natalia Vodianova, Ulyana Sergeenko, Vika Gazinskaya og Miroslava Duma satt på første rad under flere av de største visningene. Jentene var også blant de mest populære hos de mange gatemotefotografene i Paris.

3. Mest fasjonable fest

Den tidligere Vogue-redaktøren Carine Roitfeld har laget en sminkekolleksjon i samarbeid med Mac. Sammen inviterte de til et storslått ball på Hotel Salmon de Rothschild. Blant gjestene var blant annet rapper og designer Kanye West, stjernedesigner Peter Dundas, stylist og designer Rachel Zoe og designerlegenden Valentino. På mange av festene under moteuken er det enkelt for pågående bloggere å snike seg inn, men dette ballet var forbeholdt motebransjens aller mektigste.

4. Skumleste møte

Den tidligere moteredaktøren, filmskaperen og designeren Diane Pernet (t.v.) sitter på første rad under verdens største moteuker og smyger seg fra visning til visning iført sort fra topp til tå. Da minMote møtte motebransjens «sorte enke» levde hun virkelig opp til sitt mystiske image. Diane duftet nemlig av røkelse, snakket med hes stemme og gikk rundt med en edderkopp på hodet.

5. Best kledde

Vogue Japan-redaktøren Anna Dello Russo er kjent for sine ekstravagante antrekk under moteukene. Heller ikke denne gangen skuffet det 50 år gamle stilikonet. Dello Russo gikk inn på visninger i ett antrekk og kom ut i et helt annet. Å skifte til nye designerkreasjoner mellom hvert show har de færreste verken tid eller råd til, men det er umulig å ikke la seg fascinere av redaktørens gøyale stil.

6. Sterkeste farge

Under New York Fashion Week var knalloransje en av de tydeligste trendene for våren og sommeren 2013. Fargen dominerte blant annet kolleksjonene til Victoria Beckham, Rachel Zoe og Carolina Herrera. Også da Paul McCartneys designerdatter, Stella McCartney, viste frem sin nye kolleksjon under moteuken i Paris, var den iøynefallende sitrusfargen godt representert. Det er ingen tvil om at dette vil bli neste sommers heteste fargetone.

7. Største overraskelse

Avenue Montaigne er en av Paris' mest luksuriøse handlegater. Her ligger designerbutikker som Chanel, Pucci, Gucci, Dolce & Gabbana og Jimmy Choo. Natt til søndag ble alle butikkvinduene tapetsert med portretter av unge gutter som har vokst opp på gaten i Freetown i Sierra Leone. Det er kunstneren JR Artist som står bak det globale kunstprosjektet, som går ut på å dele historiene til mennesker verden over ved å henge opp portrettbilder av dem på uventede steder. Moteukens fashionistaer fikk seg dermed et kunst- og kultursjokk da de var på vei for å spise lunsj på den populære restauranten L'Avenue.

8. Yngste motegjest

Jennifer Lopez fikk med seg flere av de største showene under moteuken i Paris. Da hun satt på første rad hos Valentino, hadde hun sin 18 år yngre kjæreste Casper Smart ved sin side. Hun tok med seg en enda yngre følgesvenn da hun skulle se Chanels vår- og sommerkolleksjon for 2013. Artisten kom nemlig hånd i hånd med datteren Emme Maribel Muñiz. 4-åringen var for anledningen ikledd en rosa prinsessekjole og tilbehør fra Chanel.

9. Eldste motegjest

Mangemillionæren James Goldstein har to store lidenskaper - basketball og mote. Den eldre herren med den oppsiktsvekkende stilen får hver sesong med seg over hundre NBA-kamper og reiser verden rundt for å sitte på første rad hos de største designerne. minMote møtte Goldstein ved flere anledninger under moteuken i Paris, men han nektet å røpe hvor gammel han var i frykt for å skremme bort alle 20-åringene han dater.

10. Mest heavy show

Louis Vuitton er kjent for sine storslåtte show under moteuken i Paris. Forrige sesong kom modellene inn på catwalken med et gammelt tog og pikkoloer ved sin side. Denne gangen sendte sjefdesigner Marc Jacobs modellene ned spesialdesignede rulletrapper. Modellene gikk to og to ned catwalken iført matchende antrekk i sort, hvitt, gult og grønt.

Hvordan var din opplevelse i dag?