Moteguru Anna Piaggi er død

Motejournalisten Anna Piaggi

(81) var kjent både for sin journalistikk og eksentriske klesstil. I går døde hun i sin egen leilighet i Milano.

Piaggi jobbet blant annet for det prestisjetunge motemagasinet Vogue Italia og var et fast innslag på første rad da de ledende motehusene viste sine kleskolleksjoner. I går døde moteguruen, melder nettstedet The Guardian.

Motebransjen og moteinteresserte er i dyp sorg over Piaggis bortgang:

«23 års samarbeid, tusenvis av dobbeltsider sammen. Du vil alltid bli husket Anna», tvitret Franca Sozzani, redaktør i Vogue i går kveld ifølge Vogue.

«Jeg er lei for å høre at Anna Piaggi, en av mine siste skjønnhet- og moteikoner, er død», tvitret burleskdanseren Dita Von Teese.

Også her hjemme i Norge er det reaksjoner:

– Stilikonet og musen, Anna Piaggi vil bli husket for sin eklektiske og unike styling. Hun var en motekuriositet der hun hyllet den teatralske og humoristiske kitchen. Som en Quasi Modo kledde hun seg i overdådige kreasjoner og ble en fargeklatt i et ellers å hysterisk motetyranni, sier Elisa Røtterud, moteredaktør i magasinet Cosmopolitan.

LES OGSÅ: Her er hertuginnens OL-antrekk: – Tilstedeværelsen hennes gjør at stemningen stiger

Piaggi startet karrieren som oversetter, og jobbet blant annet for Arianna, Vanity og Panorama før hun fikk jobb i Vogue på 60-tallet. Det var under tiden som oversetter at hun møtte fotografektemannen Alfa Castaldi.

Den italienske moteguruen var kjent for sin fargerike og eksentriske tilnærming til mote. Hun ble beskrevet som muse for motedesignere som blant annet Manolo Blahnik og Dolce & Gabbana. Ifølge The Guardian var kjendisdesigneren Karl Lagerfelds en av hennes nære venner. I 2006 stilte det Londonbaserte museet Victoria & Albert ut Piaggis personlige garderobe, som blant annet innebar tusenvis av kjoler og hundrevis av sko.

LES OGSÅ: New York-tipsene du ikke må gå glipp av – den norske modellen deler sine favoritter

LES OGSÅ: Jessica Biel får kjolekritikk: - Hun burde ikke være opptatt av å følge trender

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?