Slik unngår du gule tenner med rød leppestift

COLGATE-SMILET: Skuespiller Blake Lively går ofte med rød leppestift og lykkes alltid med å velge riktig nyanse, som gjør at tennene ser hvite ut. Foto: Getty Images

Riktig rødfarge og munnhygiene er avgjørende om tennene dine ser gule ut med rød leppestift. Her er ekspertenes beste tips for å finne frem til riktig nyanse.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Rødt er en farge mange sverger til ved juletider, og mange ønsker å matche festantrekkene med rød leppestift. I et hav av ulike rødnyanser er det vanskelig å vite hvilken som passer hudtonen din best. Dessuten opplever mange at tennene ser gule ut med rød leppestift.

Make up-artist Ingrid Bruvik mener det er avgjørende å se på fargetonen i leppestiften for å finne en nyanse som ikke fremhever gule tenner.

- Tomat- og blåtonen i den røde leppestiften avgjør gulskjæret i tennene. Jo mer tomatlignende fargen er, jo mer fare er det for gulskjær. Velg derfor en nyanse med blåtoner, sier Bruvik til MinMote.

RØDT OG SØTT: Miranda Kerr går ofte med rød leppestift og varierer mellom stadig mellom lyse og dype rødnyanser. Foto: NTB Scanpix

Prøv deg frem

Bruvik mener imidlertid det viktigste er at man tester mange ulike varianter for å finne den perfekte fargen, og tipser om at man bør bruke dagslyset som hjelper.

- Ikke stå inne ved et varmt, gult lys når du tar på den røde leppestiften, da ser du nemlig ikke om tennene blir gule eller ei. Gå ut i dagslyset og smil, så ser du det med en gang, sier hun og fortsetter:

- En dypere rødfarge kan også medvirke til at tennene ser mindre gule ut, men ikke alle kler dyp rød. Ta heller utgangspunkt i hudtonen din. Har du varm undertone i huden, er leppestift med en anelse oransje eller brunt i det beste, sier Bruvik.

Munnhygiene er avgjørende

Make up-artist Therese Dombek er enig med Bruvik i at en kald blåtone i rødfargen forminsker sjansen for å fremheve gule tenner.

- En anelse blått i den røde leppestiften vil hente opp den kalde blåfargen i tennene. Men hvis du har for mye blått i leppestiften, vil den være en kontrast som derimot fremhever det gule, sier hun til MinMote.

Saken fortsetter under bildet.

SIGNATUR LEPPESTIFT: Popstjernen Rihanna sverger til røde lepper og går alltid for passende nyanser til sin hudtone. Foto: NTB Scanpix

Make up-artisten mener også at munnhygiene har mye å si for om man kler rød leppestift eller ei.

- Veldig mange misforstår og tror at en rød leppestift med blåtoner gjør at tennene ser hvitere ut. Hvis du ikke har god munnhygiene vil du aldri kle en rød leppestift, uansett om den har blått eller gult i seg.

Passer ikke alle

Dombek har forståelse for at mange vil pynte seg med røde lepper i julen, men mener likevel at fargen ikke passer for absolutt alle.

- Det er viktig å ikke bruke rød leppestift hvis du har gule tenner, sier Dombek og legger til:

-Hvis man likevel har et sterkt ønske om å gå med rød leppestift, på tross av gule tenner, hvorfor ikke få dem bleket litt hos tannlegen? Da slipper man å skape ekstra mye problemer for seg selv hvis man har et sterkt ønske om å ha på rød leppestift.

Publisert:

Finn mer innhold om: