Fra sexy katteøyne til fargefest - 25 solbriller vi elsker

Noe av det beste med at solen titter fram er at vi kan fråtse i fantastiske solbriller.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Solbriller er vårens mest anvendelige tilbehør, og denne sesongen kan du virkelig velge og vrake. Er du opptatt av trender kan et par fargerike statement-solbriller gjøre susen, eller hva med søte solbrille med blomster på? Vil du ha et par tidløse solbriller du kan bruke sesong etter sesong, kan du la deg inspirere av motemogul Anna Wintour og investere i et par store, sorte solbriller. Et mer feminint alternativ er solbriller formet som katteøyne - såkalt cat eye-fasong.

minMote samlet noen av vårens fineste solbriller, slik at du kan finne din favoritt:

Cat eye

Solbriller med en spiss sving i kantene er sexy alternativ til de store, sorte solbrillene. Feminine cat eye-solbriller finner vi i kolleksjonene til blant annet Jason Wu, Anna Sui og Erdem. Anna Sui viste kremfargede innfatninger på catwalken, men den mest anvendelige trenden er helt sort som hos Jason Wu. Inspirasjonen finner du hos MTV-kjendis og fashionista Olivia Palermo, som allerede har sikret seg flere varianter.

Pilotbriller

Pilotbrillene kler de fleste og går aldri av moten. Særlig blant kjendisene er pilotbrillene en stor hit - blant annet er pilotbrillene favorittfasongen til Elle Macpherson. Denne sesongen har Victoria Beckham og Gucci laget de mest eksklusive variantene, hvis du vil svi av noen tusen på nye solbriller. Ellers har kjeder som H&M og Bik Bok laget sine billige versjoner. Den klassiske pilot-brillen fra Ray-Ban er et godt alternativ for et middels stort budsjett.

Store statement-solbriller

En av de sterkeste solbrilletrendene denne våren er store, fargerike solbriller med tykk innfatning. Diane Von Furstenberg viste halvinnfatninger i knallfarger som turkis, grønt og gult, mens Anna Sui og 3.1 Phillip Lim valgte mer duse fargetoner som beige, lyserosa og gult. Kjendis-tvillingene Mary-Kate og Ahsley Olsen har et av vårens søteste (og dyreste!) solbrillepar i lysegult, men kjedebutikkene har selvsagt laget rimelige varianter.

Klassikerne

Et par mystiske, store solbriller slår sjeldent feil. Faktisk har Vogue-redaktør Anna Wintour gjort dem til sitt varemerke, og bruker solbrillene både inne og ute. Acne har laget en mer moderne variant med kullsorte glass. Synes du brillene blir i overkant mørke, kan du velge et par i mørkebrunt eller dyremønster. Det beste med disse brillene er at de er akkurat like riktige neste vår - og neste der igjen.

PS: Dersom ikke butikk er oppgitt, finnes brillene hos de fleste velassosserte solbrilleforhandlere.

Publisert: