Mette-Marit støttet Peter Dundas fra første rad

NORSK SUKSESS: Peter Dundas og Mette-Marit er nære venner, og har samarbeidet om flere av hennes antrekk.

Kronprinsesse Mette-Marit (49) menget seg med Hollywood-kjendisene på første rad hos sin venn, Peter Dundas (54).

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Moteuken i Paris er over, og blant dem som rundet av med sin nyeste kolleksjon var nordmannen Peter Dundas.

Han viste en variert høst- og vinterkolleksjon bestående av lange kåper, transparente kjoler, og ikke minst – sin versjon av det som så ut til å være en tradisjonell, norsk strikkegenser med mønster.

Den var stylet med en tilhørende truse og en hatt, som virkelig skilte seg ut på catwalken.

Dundas, som tidligere har vært sjefdesigner for Roberto Cavalli og Emilio Pucci, vokste opp på Vinderen i Oslo, men har bodd i USA, Frankrike og Italia store deler av livet.

Søsteren hans bor i Oslo, og det er derfor han er hyppig på besøk i hjemlandet. 54-åringen har også flere norske venner som han besøker når han er i Norge. Dundas’ design har blitt en stor favoritt i kronprinsessens eksklusive garderobe.

NYHETER

Peter Dundas til MinMote om: Kim Kardashian, Mette-Marit og Norge

Elegant

Mette-Marit satt på første rad under visningen ved siden av modell og it-jente Bianca Brandolini, artisten Avril Lavigne og modellen Camila Alves McConaughey.

Hun hadde på seg et elegant antrekk bestående av sin rutete kåpe fra Marni, hvit bluse og burgunderrøde vide bukser fra Zimmermann. Kronprinsessen toppet antrekket med klassiske pumps fra Chanel.

Den gresk-danske prinsessen Marie-Olympia var også på visningen.

Nære venner

Dundas og kronprinsesse Mette-Marit ble introdusert for hverandre i 2006 av redaktøren i ELLE, Petra Middelthon. Hun var også til stede under denne ukens show i Paris. Siden den gang har kronprinsessen dukket opp i Dundas’ design ved en rekke, store anledninger.

På åpningen av Nasjonalmuseet dukket kronprinsesse Mette-Marit opp i en kjole helt utenom det vanlige, som var et svært spesielt samarbeid med Dundas og Aurora verksted. Kjolen ble senere gitt i gave til museet.

SPESIELL KJOLE: Mette-Marit, veveriet Aurora i Bærum og stjernedesigneren Peter Dundas samarbeidet om å designe denne kjolen i 2022. Den ble senere donert til Nasjonalmuseet av kronprinsessen.

Det var ingen tvil om at Dundas sin nyeste kolleksjon vakte oppsikt på catwalken i Paris. Her er et utdrag av høydepunktene:

Dundas AW 23.
Dundas AW 23.
Dundas AW 23.
Dundas AW 23.
Dundas AW 23.
Publisert: