H&M åpnet giga-butikk i Oslo

LANG KØ: Mange trosset været for å få med seg åpningen av H&Ms nye flaggskipsbutikk midt i Karl Johan. Foto: MinMote

Torsdag åpnet H&M dørene til en splitter ny butikk i Karl Johans gate. 

Publisert:

Butikken skal være en av de største butikkene i verden til den svenske kleskjeden. Da dørene åpnet klokken 11.00 sto i underkant av 100 mennesker utenfor i kø.

MinMote får opplyst at de som sto først i køen har stått der hele natten, i over 17 timer til sammen. De jaktet på gavekort som H&M ga ut til de mest ivrige kundene, men ønsket ikke å snakke med MinMote.

Da dørene åpnet strømmet det inn med shoppeglade kunder.

FLAGGSKIPSBUTIKK: Den nye butikken går over hele fem etasjer og er en av verdens største H & M-butikker. Foto: Esben Johansen/H & M

I forbindelse med åpningen teamet H&M opp med tre norske designere – Cathrine Børter bak FWSS og Pearl Octopuss.y, Marte Krogh og Edda Gimnes. Designerne fikk i oppgave å gi H&M-klær en ny vri med inspirasjon fra sitt eget merke. Alle plaggene og smykkene var nummerert og kom i et svært begrenset antall.

NYHETER

Hennes & Mauritz legger ned Cheap Monday

Krogh designet en svart kjole som ble borte fem minutter etter åpningen.

– Dette er veldig stort, kanskje noe av det største for meg, forteller Krogh til MinMote.

DESIGNERE: Marte Krogh, Cathrine Børter og Edda Gimnes var i butikken på åpningsdagen og tok imot kundene som ville kjøpe kolleksjonen deres i samarbeid med H&M. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen/MinMote

Krogh er kjent for sine eksklusive kjoler, og har blant annet kledd opp kronprinsesse Mette-Marit. Hun var tydelig rørt av responsen hun fikk.

– Det er helt sykt at alle kjolene ble borte så fort, sier hun.

STOR RESPONS: Kjolene til Marte Krogh ble borte etter fem minutter. Her hjelper hun en kunde med å finne rett størrelse. Foto: Elise Alexandre Gulbrandsen/MinMote

Den nye butikken som ligger i den historiske bygningen i Karl Johans gate 14 strekker seg over fem etasjer med 4500 kvadratmeter. Dette var de tidligere lokalene til TV 2, og nå har de blitt pusset kraftig opp. Butikken inneholder alle H&M sine konsepter for dame, herre, ungdom og barn, samt undertøy, accessoirer og kosmetikk. I tillegg er det åpnet en H&M Home konsept-butikk vegg-i-vegg som blant annet har er liten blomsterbutikk hvor man får kjøpt trendy buketter.

TIL HJEMMET: Den nye konseptbutikken inneholder alt fra nips til blomster og sengetøy. Foto: Ann Kristin, Fotokontoret/H&M.
NYHETER

Kongelig budsjettfavoritt åpner i Oslo

I den nye butikken kan man blant annet finne nye måter å shoppe på med digitale kanaler som Click-and-collect og Scan-and-find som gjør at du kan skanne plagg i butikk for å se om de har andre størrelser eller farger.

STORT UTVALG: Nyåpnede H&M Home byr på budsjettvennlig interiør til hjemmet. I denne avdelingen vil også andre designere slippe til med sine produkter. Foto: Ann Kristin, Fotokontoret/H&M.
Publisert: