Toppblogger om leppeinjeksjoner: – Glad jeg sto imot presset om å være naturlig

PÅ BLOGGFEST: Her er Stina Bakken og forloveden Per Fredrik Åsly under Vixen Blog Awards for noen år tilbake. Dette var før Bakken tok Restylane for første gang. Foto: NTB scanpix.

«Bloggerne»-profil Stina Bakken (25) møtes med kritikk etter å ha fremmet egne leppeinjeksjoner.

Publisert:

Den siste tiden har debatten rast rundt influencere som fremmer bruk av kosmetiske injeksjoner. Stortinget har også vedtatt to vedtak som skal hindre kroppspress.

Stina Bakken, som står bak en av Norges mest populære blogger, postet nylig et innlegg hvor hun beskriver hvor fornøyd hun er med egne kosmetiske injeksjoner.

– Jeg er så glad for at jeg turte å stå imot presset om at man må være naturlig, og gikk min egen vei, skriver hun på bloggen.

untitled link

Videre skriver toppbloggeren at hun har blitt «ekstremt fornøyd» med leppene etter at hun tok Restylane, og at hun syns det er rart å se hvordan hun så ut uten «fillers».
MinMote har vært i kontakt med Stina Bakken som er forelagt kritikken, men hun ønsker ikke å kommentere saken.

Norske kjendiser: Langer ut mot tilbud om kosmetiske inngrep
Bakken skriver på bloggen at hun tok «fillers» i leppene for første gang for ett år siden. Hun forklarer at hun har fått kommentarer fra lesere som mener leppene hennes har blitt mindre.

– Det er veldig stor forskjell på førbildene og nå. Ganske sykt egentlig at både jeg selv, men spesielt omverdenen blir så blind på det hele. Det er tydelig at man fort glemmer hvordan ting faktisk så ut før, skriver hun videre.

A post shared by STINA BAKKEN (@stinablogg)

Bakken var også blant influencerene som takket nei til å møte Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland til kroppspressdebatt.

Bloggeren, som også er en av de nye profilene i TV2-serien «Bloggerne», har også publisert før og etterbilder hvor man tydelig kan se at hun har tatt fillers i leppene. Hun skriver at leppene «var veldig små før» og at hun er «veldig glad for at jeg tok førbilder så jeg kan minne meg selv på hvor stor forskjell det faktisk er, så jeg ikke blir helt blind på størrelsen».

NYHETER

REKLAMERER FOR LEPPEFORSTØRRELSER MOT RUSS: – DET ER FORKASTELIG

VGTV-profil Mads Hansen, som den siste tiden har fått mye oppmerksomhet for sin blogg-kritikk, har lagt merke til innlegget.

– Unnskyld, snakker jeg med Slottet? Jeg vil bare nominere noen til Kongens fortjenstmedalje, jeg. Vi har en heltinne her som har klart å stå imot det umenneskelige presset om å være naturlig, skriver han på sin Instagram-profil.

Innlegget har heller ikke gått ubemerket hen i kommentarfeltet, hvor flere mener hun skriver innlegget kun for å provosere, og at hun ikke burde ha tatt leppeinjeksjonene. Samtidig er det mange som roser bloggerens valg om å ta «fillers».

– Mange opplever det motsatte

Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik forteller at hun sukker tungt når hun leser ting som dette. Hun understreker at hun ikke vil si noe om enkeltpersoner, men at hun uttaler seg på generelt grunnlag.

– Det blir som en slags reklame for å fikse på seg selv, når man skriver om utseendet på denne måten, sier hun.

– Denne typen omtale kan være uheldig for unge, usikre mennesker som strever i seg selv, legger hun til.

På Snapchat snakker hun daglig med ungdommer, og sier at hun jobber hardt for å styrke unges selvfølelse ved å fokusere på andre ting enn utseende.

– Jeg sier ikke at utseendet ikke er viktig, men det er en så liten del av hvem du er som menneske, utdyper hun.

– Man må lære seg å fokusere mer på hele mennesket, hvor man er glad i seg selv for den man er, og fokusere på personlighet, egenskaper og hva man liker ved livet sitt, og ikke bare utseendet, legger hun til.

Se «Elise undersøke» hvordan selfie-filter påvirker oss:

Bakken skriver i innlegget at hun opplevde at det som et press for å være naturlig. Denne typen press er ukjent for helsesøster Engvik.

– Det er mange som opplever det motsatte, sier hun.

– Bør reflektere over hvordan de ordlegger seg

«Helsesista» mener at influencere med mange følgere har et ansvar for hvordan de ønsker å kommunisere.

– Jeg skal ikke legge meg bort i hva folk velger å gjøre, men jeg tenker influencere bør reflektere over hvordan de ordlegger seg og hvordan forbilde de vil være. Og så er det ikke alt man behøver å skrive alle detaljene om, mener hun.

NYHETER

Skulle vært foruten skjønnhetsidealet hun var med på å definere

Syns du at influencere som velger å fikse på eget utseende ikke skal skrive om det?

– Nei, man vil jo legge merke til endringen, men jeg tenker man bør reflektere over hvordan man kan ordlegge seg for å ikke bidra til ytterligere kroppspress, forklarer hun.

Se episoden hvor «Elise undersøker» leppetrend med Restylane, som skaper reaksjoner:

Engvik tror at bloggerne selv også kjenner på et press for å se ut på en bestemt måte, og sikkert får kommentarer på utseendet og kropp.

– De velger jo selv hvordan de vinkler innleggene sine. Og selv om de opplever å føle seg bedre på grunn av en liten detalj, kan de fremdeles føle på usikkerhet, sårbarhet og et press på å opprettholde den ytre fasaden, sier hun.

– Det bør også komme reguleringer for hvordan man kan skrive om sånt, fordi det er en utrolig kynisk industri som tjener penger på unges usikkerhet, legger hun til.

NYHETER

Krever svar fra annonsører etter bloggjennomgang

Hun forteller at hun får snapper fra jenter som sparer alle pengene sine til operasjoner, som tror at om man bare fikser detaljer ved kroppen sin så blir man lykkeligere.

– Sånn er det gjerne ikke. De som først begynner å fikse på seg selv, må ofte fortsette med det for å opprettholde det de har startet, og de finner gjerne nye ting de vil fikse på. En sterk selvfølelse bygger vi innenfra, gjennom bevisst tankefokus. Det viktigste er å være glad i hele seg selv og huske at man ikke trenger forandre på den man er utenpå for at andre skal like en bedre. Velg hvem du vil bli husket for, gjennom den du velger å være, avslutter hun.

Ble forlovet med Youtube-stjerne PelleK med tidenes frieri:

Publisert: