– De er like nydelige som sin mor

Michelle Obama og døtrene Malia og Sasha strålte om kapp i fargekoordinerte kåper under den offisielle innsettelsen til president Barack Obama i går.

Da Barack Obama i går ble gjeninnsatt i en ny presidentperiode, var naturligvis presidentfruen Michelle Obama og deres to døtre på plass ved hans side. Selv om innsettelsen i utgangspunktet dreide seg om den gjenvalgte presidenten, har mye av oppmerksomheten blitt rettet mot resten av presidentfamilien.

Døtrene ankom innsettelsen i fargeksterke kåper i ulike lillanyanser. Malia (14), som minMote tidlig i år utropte til en av årets stilstjerner, var ikledd en magentafarget kåpe fra amerikanske J. Crew, turkise skinnhansker og plommefarget skjerf. Lillesøsteren Sasha (11) hadde på seg en lilla Kate Spade-kåpe samt skjer og hansker i samme lillatone.

– Alle tre matcher på perfekt vis. Selv om de har ulike antrekk henger fargetonene sammen på en harmonisk måte. Bare se hvor godt Michelles hansker står til Malias kåpe, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Obama-døtrene ser ut til å ha arvet den iøynefallende stilen etter sin mor, som ifølge Huffington Post for anledningen hadde på seg en rutete Thom Browne-kåpe kombinert lilla skinnhansker og et steinbelagt belte fra J. Crew.

– Sasha og Malia er like nydelige som sin mor, og antrekkene er tydelig inspirert av Michelles klesstil. Førstedamen er glad i sterke farger og har et lekent, men samtidig elegant uttrykk – disse fargesterke ullkåpene er et godt eksempel på nettopp denne stilen, fortsetter Vold.

CHIP SOMODEVILLA

Også da Obama for første gang ble innsatt som president i 2009 hadde begge døtrene på seg fargesterke kåper i rosa og blått. Suksessen gjentar seg i år, og Vogues moteekspert André Leon Talley hyller Obama-kvinnenes fargevalg under gårsdagens innsettelse.

– Den amerikanske presidentfamilien ser kongelig, men likevel avslappet ut. Klærne gir en følelse av feiring, men de er ikke pretensiøse eller pompøse. Det er den måten amerikanerne tilnærmer sin personlige stil i dag: De bruker favoritt-looken til de viktigste hendelsene i livet sitt, skriver Talley på Vogues nettide.

Det er heller ikke første gang presidentfruen velger plagg fra rimeligere merker både til seg og sine døtre.

– Michelle Obama er flink til å bruke klær som ikke er rådyre, og en av hennes største favoritter er J. Crew. De to fargesterke kåpene jentene hadde på seg under insettelsen for fire år siden var fra nettopp dette merket, forteller Vold.

Hvordan var din opplevelse i dag?