Derfor var Peaches Geldof et stilikon

ET IKON: Peaches Geldof på den røde løperen i februar tidligere i år. Foto: Getty Images
Oda Marie Midbøe
Publisert:

Peaches Geldof gikk bort mandag kveld, 25 år gammel. I moteverdenen vil hun bli husket for sitt utsøkte øye for stil og mote.

Peaches Geldof er datteren til musiker Bob Geldof og Paula Yates, men har bygget sin egen karriere som journalist, modell og stilikon. Gjennom årene har hennes unike stil blitt hyllet i motepressen, og jenter verden over har latt seg inspirere av den både eksentriske, rocka og avslappede stilen til den unge briten.

Senest for fire dager siden strålte den nå avdøde 25-åringen til kameralinsene på en lansering for klesmerket Tesco's F&F.

TORSDAG: For kun få dager siden poserte Peaches Geldof for fotografene på den røde løperen. Foto: Getty Images

På Instagram, hvor Geldof i skrivende stund har 88.000 følgere, har hun de siste dagene delt en rekke personlige bilder. For to dager siden delte Geldof et bilde av seg selv som ei lita jente sammen med sin mor Paula Yates, som døde av en overdose i år 2000, da Geldof kun var elleve år gammel. For bare 24 timer siden delte hun også en liten videosnutt av et av sine to barn.

- Kjent navn for moteinteresserte

- Dette er fordelig trist. Peaches er et kjent navn for alle moteinteresserte. Hun ble et stilikon da hun var i 16-17-årsalderen, og hennes røffe, nonchalante hverdagsstil ble kopiert av unge jenter verden over. Hun var alltid smilende på den røde løperen og poserte gjerne litt gøyalt for fotografene, sier MinMote-leder Sonia Huanca Vold.

Selv om Geldof hadde en særegen stil, mener Vold at hun klarte å imponere gang på gang.

- I fjor tok hun pusten fra meg på Elle Style Awards. Hun var gravid og iført en fantastisk blondekjole, minnes Huanca Vold.

Bygget seg karriere

Geldof startet karrieren tidlig på 2000-tallet som skribent for flere ulike medier som britiske Elle, The Telegraph og The Guardian.

I 2006 havnet Geldof på syvendeplass i Tatlers kåring over de ti største moteikonene i løpet av dette året. Hun var den yngste personen på listen.

I september 2007 gjorde hun sin debut som catwalk-modell under moteuken i London. Senere har hun vært ansiktet utad for flere merker. Hun har også hatt sine egne TV-programmer og vært synlig på en rekke rød løper-tilstelninger gjennom årene.

Peaches Geldof etterlater seg mann og to barn.

Se bildene som viser Peaches fantastiske stil:

GRAVID: I februar i fjor strålte Peaches Geldof og ektemannen Thomas Cohen på Elle-fest. Foto: Getty Images
MOTELØVE: Peaches var fast gjest på første rad hos de største designerne. Her er hun på moteuken i Paris for litt over en måneder siden. Foto: Getty Images
FESTFIN: Peaches dro på NME-fest i slutten av februar i år iført denne skinnende kreasjonen. Foto: Getty Images
ROCKA: Avklippede olashortser og røffe skinnjakker var hennes signaturplagg. Foto: Getty Images
EGEN VRI: Peaches kledde seg også i romatiske kjoler, men ble likevel akdri sukkersøt eller kjedelig Foto: Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om: