Her stripper mote-Susannah til undertøyet for norske Ingrid

Den britiske moteprogramlederen Susannah Constantine (50) så seg nødt til å strippe ned BH og truse for å få opp selvtillitten til norske Ingrid Morgenstierne (28).

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den rappkjeftede moteeksperten har denne høsten nok en gang reist Norge rundt for å oppgradere garderoben - og selvtilliten - til en rekke norske kvinner sammen med makkeren Trinny Woodall (48). De to er fra før kjent som stylister og programledere i den britiske TV-showet «What Not To Wear» på BBC. I kveldens premiere på «Trinny & Susannah - oppdrag Norge» besøker de to Tromsø, hvor de blant annet møter Ingrid Morgenstierne fra Fauske.

Se video:

Mistet identiteten

Ingrid forteller at hun har store komplekser for kroppen sin, som hun helst gjemmer bort i store, sorte klær. Den dårlige selvtilliten gjør det enda vanskeligere å håndtere livet utenfor leiligheten, ettersom Ingrid også har slitt med depresjoner siden tenårene. 28-åringen har imidlertid tro på at Trinny og Susannah kan hjelpe henne med å samle nok mot til å møte hverdagen med fornyet selvtillit.

- Jeg har slitt med psykiske utfordringer siden jeg var 13-14 år gammel. Jeg gikk fra å være en ganske normal, sunn og frisk jente til ikke å ha noe selvtillit, å være redd for ting og bli usikker i alle situasjoner. På en måte mistet jeg hele identiteten min, forklarer Morgenstierne.

Og for å gi Ingrids selvtillit et ekstra boost, bestemmer Susannah seg for selv å kle av seg sammen med henne.

- Nå skal du og jeg gå rundt i denne butikken i bare BH og truse. Vi skal gjøre det sammen, sier Susannah til en skrekkslagen Ingrid som står i prøverommet i bare undertøyet.

Får skryt

Dermed kler den erfarne programlederen av seg alt bortsett fra undertøy og sokker. Deretter tar hun med seg Ingrid på en spasertur rundt i studioet, hvor de blir nødt til å snakke med flere andre kvinner.

- Jeg føler meg så privilegert som blir gitt denne muligheten til å pushe deg fremover. Pushe deg ut dit, slik at du føler deg eksponert og kommer deg over dette, oppmuntrer Susannah.

minMote-leder Sonia Huanca Vold er glad for at programlederen ikke tar seg selv mer høytidelig enn at hun gjennomfører stuntet sammen med TV-deltageren.

- Susannah er en kvinne mange ser opp til, og jeg synes det er bra at hun som forbilde ufarliggjør dette med kropp. Man trenger ikke være modelltynn for å se flott og moteriktig ut, sier Vold.

Kledde seg naken

Forrige gang stylisten og programlederen kledde av seg på TV var i forbindelse med programmet «Trinny & Susannah Undress Britain» i 2008. Da kledde både hun og Trinny Woodall seg nakne sammen med 300 andre kvinner, for å lage en gigantisk skulptur i Sussex i England.

Sammen med Trinny har hun kledd og avkledd over 5000 kvinner på TV i seriene «What Not To Wear» og «Trinny & Susannah Undress...». Superduoen har også skrevet en rekke stylingbøker som «The Body Shape Bible», hvor de kommer med klesråd til tolv ulike kroppsfasonger. Trinny og Susannah har dessuten designet sin egen kleskolleksjon, undertøyskolleksjon og ikke minst vært moteeksperter på The Oprah Winfrey Show.

I «Trinny & Susannah - oppdrag Norge» har den stilsikre duoen møtt over hundre norske kvinne i blant annet Tromsø, Halden og Lillestrøm. Serien har premiere i kveld klokken 20.30 på FEM.

Publisert: