– Det ser ut som en parykk

En av verdens mest profilerte kvinner har latt de klassiske lokkene falle. Michelle Obamas nye frisyre får

Jennifer Bråthen
Publisert:

både ros og kritikk.

Da Michelle Obama feiret 49-årsdagen sin forrige uke, fikk vi se en ny utgave av den stilsikre førstedamen. Obama viste seg nemlig med nyklipt, tung lugg.

Hårstylist Andrés Kløvstad synes ikke førstedamens fornyelse var spesielt heldig.

– Det ser ut som en parykk. Den tunge luggen er for markant til ansiktet hennes, sier Kløvstad som skulle ønske Obamas frisør hadde gitt henne en softere look ved å klippe luggen mer skrått.

Amerikanerne på sin side er strålende fornøyde med Obamas spreke frisyrevalg.

– Michelle ser nydelig ut med den nye frisyren. Panneluggen og bob-frisyren er feminin og hun kler det. Dette er en klassisk look med en moderne vri - hun ser fantastisk ut, sier kjendisfrisøren Oscar Blandi til Daily News.

Trendy med pannelugg

Obama er ikke den eneste kjendisen som har satset på pannelugg. Først ut av de celebre damene var Hertuginne Kate (30), som lot lokkene falle allerede i november i fjor.

– Hertuginnens variant er mer heldig - den rammer inn ansiktet på en elegant måte og gir henne mulighet til å variere. Med den rette stylingen kan Kate også fremstå som mer mystisk, sier Kløvstad.

Kates fornyelse vakte stor oppsikt i mediene. Britene ville blant annet ha det til at Kim Kardashian (32) lot seg inspirere av hertuginnen, da hun like etter Kate satte seg i frisørstolen og delte bilder av sin nye pannelugg med over 6 millioner følgere på bildedelingstjenesten Instagram.

Realitystjernen innrømmet senere at den nye luggen var løshår og kun en midlertidig fornyelse gjort i forbindelse med en fotografering.

Rask forandring

Hårstylisten forteller at veldig mange sverger til lugg når de trenger en forandring.

– Pannelugg kan være flatterende på mange fordi den rammer inn ansiktet og får frem strukturen rundt kinnbena. Det er også en mindre risikabel forandring å klippe lugg fremfor å farge eller klippe alt håret kort, sier Kløvstad.

Hårstylisten forteller videre at det er veldig vanlig å bruke pannelugg for å fremheve et uttrykk.

– Ulike varianter av panneluggen blir ofte brukt i motevisninger og i reklamesammenheng. I utlandet er dette veldig vanlig, og da brukes gjerne løshår slik som i Kardashians tilfelle, forteller Kløvstad.

LES OGSÅ: Stjel Tones sexy «Idol»-stil

LES OGSÅ: Her er de beste mote-bloggene for menn

LES OGSÅ: Mimi Blix: - Jeg følte meg mindreverdig

Publisert: