One Direction samarbeider med norske OnePiece

Norske OnePiece samarbeider med One Direction om en eksklusiv kosedress til inntekt for vanskeligstilt ungdom.

Jennifer Bråthen
Publisert:

De norske guttene bak OnePiece, Thomas Adams (26), Knut Gresvig (29) og Henrik Nørstrud (29), fortsetter å vekke oppmerksomhet med sitt design i utlandet. Nå har de inngått et designsamarbeid med det britiske boybandet One Direction. Samarbeidet har resultert i kolleksjonen av fem ulike dresser med One Directions personlige fingeravtrykk.

Nå auskjoneres den originale dressen boybandet lekte seg med til et veldedig formål via auksjonsstedet eBay. Fire dager før auksjonen avsluttes har budrundene presset prisen på One Direction-dressen opp i om lag 50 000 norske kroner.

– Jeg synes det er fantastisk. Jeg var redd startsummen på om lag 5500 kroner skulle være for høy, men budrundene har jo tatt helt av. Jeg tipper den går for et sted mellom 85 000 - 120 000 kroner, sier Adams.

Inntektene på salget av kosedressen går uavkortet i CAW Foundation - en organisasjon som samler inn midler til kunst, kultur, sport og sosiale endringsprosjekter for å hjelpe ungdom i vanskeligstilte grupper.

LES OGSÅ: – Det ser ut som en parykk

Dette er ikke første gangen de norske designerne vekker oppmerksomhet med kosedressene.

– Stjerner som Justin Bieber, Whitney Port, Ronan Keating og Jayden Smith har alle blitt sett i ulike varianter. Noen av stjernene har fått dressen tilsendt, mens andre har handlet den i butikken i Los Angeles, sa Adams til minMote i fjor.

I utgangspunktet ønsket designertrioen å lage et komfortabelt plagg for slappe søndager foran tv, men kosedressen lever sitt eget liv både på kjendiser i gatebildet og i tv-serier.

– Vi ble overrasket over at folk begynte å bruke OnePiecen som et moteplagg. Og det at et av verdens mest populære tv-programmer velger å ta den i bruk er en enda større overraskelse. Det ga oss en god dag på jobb, sa Adams til minMote da det ble kjent av selveste Chuck Bass fra tv-serien «Gossip Girl» var iført en OnePiece i en av episodene som ble sendt i mai i fjor.

Publisert: