Tone hentet inn bestevenninnen som «Idol»-stylist

Hedda Skoug (29) er både veninnnen og stylisten til Tone Damli Aaberge (24). Nå skal hun også style resten av «Idol»-dommerne og programlederen.

Moteblogger og nyansatt «Idol»-stylist Hedda «Fashioncherry» Skoug har lenge vært Tone Damli Aaberges private stylist. De to er også nære venner privat, og det var Tone selv som forslo at Skoug skulle få jobben med å kle opp dommerpanelet som består av Kurt Nilsen, Gunnar Greve og Esben Selvig i den kommende «Idol»-sesongen. Hun skal også style programleder Stian Blipp.

Presseansvarlig for «Idol» Bjarne Laastad bekrefter overfor minMote at Skoug fikk jobben etter forslag fra venninnen.

- Tone spilte inn navnet til Hedda, ettersom hun er veldig fornøyd med henne. Deretter hadde vi flere møter med Hedda, og fant ut at Tone hadde helt rett, sier Laastad til minMote.

- Dette må jo være en ettertraktet jobb. Synes du ikke det er problematisk å gi den til en av dommernes beste venninner?

- Nei, det synes jeg ikke. Vi har gjort en egen vurdering og kommet fram til at Hedda er rett person for jobben, sier Laastad, som understreker at TV2 vurderte flere alternativer.

minMote har prøvd å få tak i Tone Damli Aaberge. Hun er på fotoopptak og har ikke mulighet til å kommentere saken.

Bjørn Wad

Jobben til Skoug varer ut vårens «Idol»-sesong. Hun skal imidlertid ikke style deltagerne - det skal fjorårets deltagerstylist Elin Tagestad Frithjofsen gjøre. Tidligere har det vært ulik praksis på stylingen av dommerne. De har fått hjelp av forskjellige stylister, men ikke hatt én fast. Laastad mener imidlertid det er viktig at også dommerne tar seg godt ut.

- De skal jo også på TV, så det er helt naturlig. Det viktigste er vel at de passer sammen og ser bra ut sammen, sier han.

Hedda Skoug innrømmer selv at det kan være en utfordring å skille mellom jobb og privatliv når hun styler Tone, men tror ikke det kommer til å bli et problem under «Idol»-stylingen.

- Tone ville uansett jeg skulle style henne under «Idol», så da foreslo hun at jeg skulle style resten av juryen. Det syntes TV2 var en kjempeidé, sier Skoug og fortsetter:

- Det er veldig gøy å jobbe tett med Tone og heldigvis klarer vi å være helt ærlige med hverandre selv om vi er venninner. Jeg sier selvsagt rett ut om jeg synes noe ikke ser bra ut på henne, men hun er artisten og derfor den som tar den siste sjefsavgjørelsen, forklarer Skoug til minMote.

Som stylist er «Idol»-jobben hennes største oppdrag hittil i karrieren, i tillegg til Tones siste musikkvideo «Imagine», som er sett av over 2,5 millioner ppå Youtube.

- Med tanke på omfanget og hvor mange det kommer til å bli sett av, er nok «Idol»-stylingen en av de største jobbene jeg har gjort hittil, sier hun.

Skoug tror det blir en utfordring å gjøre alle dommerne til lags, men gleder seg til å gi panelets herretrio råd i klesveien.

- Alle har jo sin personlige stil, og den skal jeg jo ikke forandre. Kurt er litt country, Gunnar har skatestil, mens Esben er litt rocka.Tone skal være den trendy og sexy delen av juryen, forklarer stylisten.

Hvordan var din opplevelse i dag?