De fem verste trendene fra London Fashion Week

Det er ikke alt som blir vist på catwalken som er like anvendelig i det virkelige liv. Noen av trendene er rett og slett ubrukelige - minMote viser deg hvilke.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Moteeliten er for tiden samlet i den britiske hovedstaden, hvor London Fashion Week er godt i gang. Trenchcoats i leopardmønster, magetopper med kamuflasjeflekker og en rekke andre lekre høsttrender har blitt vist på catwalken, mens noen designere har skilt seg ut i negativ forstand. minMote har samlet de hittil verste trendene - selv om det neppe er noen som kommer til å kaste seg på disse trendene, kan de i det minste gi oss en god latter.

- På visningene drar man gjerne på litt ekstra for å skape et univers som forsterker kolleksjonen. Mye av det som vises ville aldri fungert i det virkelige liv, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Fiskeveske

Designerkollektivet Fashion East tar sikte på å hjelpe unge designere i startfasen av karrieren, og blir sponset av blant annet den populære kjeden Topshop. Vi tviler imidlertid på at festvesker formet som slimete fisker vil havne i hyllene hos Topshop - eller noe annet sted for den saks skyld.

- Jeg tviler på at den populære fest-clutchen kommer til å byttes ut med denne. Det ser hverken praktisk eller pent ut med en fisk under armen, sier minMote-Sonia.

Dorull-ring

Hvem sa at smykker måtte være glamorøse? Ikke designeren Louise Gray i alle fall. Hun laget nemlig ringer i en rekke fasonger til sin kolleksjon - de aller største er formet som doruller. Det er vel få som vil drasse rundt på en dorull mens man er på fest, og drar kjærestene våre fram denne ringen svarer vi i alle fall vi nei.

- Det er neppe populært å vifte rundt med en dorull på middagsfest. Veldig lite delikat, slår Vold fast.

Enhjørning-sveis

Sophia Webster nøyet seg ikke med å farge håret til modellene i alle regnbuens farger. Hun laget også spisse oppsatser på toppen av hodet, men minMote-Sonia tror neppe det blir noen stor festtrend til høsten. Eller noensinne.

- Jeg liker enhjørninger, men vil helst slippe å se ut som en selv. Fargene i håret er morsomme, men denne frisyren kler kun fantasidyr, mener hun.

Knallfarget sminke

London Fashion Week har bydd på mange lekre smakebiter på de kommende sminketrendene, og dette er definitivt ikke en av dem. Kvinnen bak den i overkant ville sminken er den kjente designeren Vivienne Westwood, men et hett navn er ingen unnskyldning, mener minMote-Sonia.

- Modellene er malt som i et Roy Lichtenstein-maleri. Det fungerer i pop art, men ser ikke bra ut på ekte mennesker, sier hun.

Naken-antrekk

Kontroversielle Pam Hogg kunne like greit latt være å kle på modellene sine før de gikk ut på catwalken - det var i alle fall ikke noe de skjulte. Designeren står bak London Fashion Weeks hittil mest sjokkerende show, hvor modellene blant annet hadde på seg åpne jakker uten noe under, gjennomsiktige kapper og hudfargede jumpsuits med noe som lignet tape på strategiske steder. minMote-leder Sonia Huanca Vold mener showet var mer et PR-stunt enn en motevisning.

- Dette er ikke første gang Pam Hogg sender ut nakne modeller på catwalken. Det er en enkel og billig måte å få oppmerksomhet på, både på catwalken og på gata, mener hun.

Publisert: