Dronning Elizabeth og hertuginne Kate åpnet OL i matchende antrekk

Dronning Elizabeth (86) og Kate (30) stilte begge i isblått da de ønsket verdensledere og kongelige fra hele verden velkommen til sommer-OL i London.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Åpningsseremonien for de olympiske lekene foregår i kveld, og den britiske kongefamilien inviterte en rekke celebre gjester til Buckingham Palace før seremonien.

Dronning Elizabeth og hennes prins Philip var vertskap for sammenkomsten, men som vanlig stjal hertuginne Kate det meste av oppmerksomheten. I likhet med dronningen hadde Kate på seg en isblå kåpe fra den skotske designeren Christopher Kane og en grå clutchveske fra Alexander McQueen, skriver Daily Mail.

Dronning Elizabeth hadde på seg en lyseblå kjole med halvlange ermer, hvite hansker og sko og veske i sort.

Daily Mail roser som vanlig Kate for antrekket, denne gangen fordi hun bruker britisk design. Under en annen OL-tilstelning for kort tid skapte Kate overskrifter i motepressen da hun hadde på seg en kjole til rundt 300 kroner.

Prinsessene Beatrice og Eugenie, prins Harry, prins Charles og hans hertuginne Camilla og førstedame Michelle Obama var blant gjestene som fikk servert sprudlende vin fra Storbritannia i den kongelige residensen før åpningsseremonien. Michelle Obama har kledd seg i fargene til det britiske flagget - blått, hvitt og rødt - siden hun ankom London, og kveldens fest var intet unntak. Den trendy førstedamen hadde på seg skjørt og topp fra resort 2013-kolleksjonen til det amerikanske merket J Mendel.

Det norske kronprinsparet var også til stede, ikledd den norske OL-kolleksjonen fra Moods of Norway. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kommer dermed til å matche den norske OL-delegasjonen i rødt, hvitt og blått - dog har kronprinsessen valgt svært eksklusivt tilbehør. På føttene har hun favorittpumpsene fra franske Christian Loboutin og på armen henger en krokodilleveske fra Prada.

Publisert: