Nyheter

Transseksuell vekker oppsikt på catwalken: – Wow, for en fantastisk modell

Designeren Philipp Plein (34) er kjent for å vekke oppsikt. I helgen overrasket han moteliten ved å sende en transseksuell modell ut på catwalken.

  • Jennifer Bråthen
Publisert:

Da den tyske designeren viste frem sin nyeste kleskolleksjon for publikum og presse i Milano i helgen, overrasket han bransjen ved å sende transseksuelle Lea T. (31) nedover catwalken. Dette har vekket oppsikt og gitt designeren positiv omtale i utenlandske medier.

« Jenta ser fantastisk ut. Vi krysser fingrene for at hun dukker opp i flere visninger under moteuken i Paris», skriver Huffington Post.

Også her hjemme blir den brasilianske modellen lagt merke til, men mottakelsene er kjøligere.

– Wow, for en fantastisk modell, sier Elisa Røtterud, moteredaktør i Cosmopolitan, til minMote. Redaktøren er likevel usikker på hva designeren egentlig ønsker å kommunisere ved å ta i bruk en transseksuell modell.

– Jeg er personlig en stor «fag hag», men jeg ser ikke noe spesielt og nyskapende ved det å sette en transseksuell nedover catwalken. Hvis designeren vil erte eller provosere, får han det ikke til, avslutter hun.

Tina Steffenakk Hermansen, designeren bak det norske motemerket TSH, synes også modellen er flott. Designeren ville likevel ikke brukt Lea T. i en av sine egne motevisninger.

– Dette er ikke etter min smak. Jeg synes Lea T. er for maskulin, og det passer ikke inn i TSH-husets mer feminine uttrykk, sier Hermansen til minMote. Designeren synes det er rart Plein får oppmerksomhet for sitt valg av modell.

– Dette er jo ikke noe nytt, avslutter hun.

LES OGSÅ: Denne neglelakken koster 1,4 millioner kroner

Den langbeinte modellen bar en mønstret, todelt kreasjon i kombinasjon med iøynefallende smykker og skyhøye hæler i sitt først antrekk. Kronen på verket var en rykende sigarett, som Kate Moss også spankulerte ned catwalken med da hun rundet av Louis Vuittons motevisning i fjor.

Det andre antrekket var en stroppeløs, fotsid kjole med steinbelagt korsett. I halsen og rundt armen hadde Lea T. en rekke naglesmykker.

Dette er ikke første gangen designeren overrasker motebransjen. Plein havnet også i rampelyset da han denne våren brukte skandalemakeren Lindsay Lohan i sin reklamekampanje.

Han fikk også oppmerksomhet da han brukte «Gossip Girl» - kjekkasen Ed Westwick som catwalk-modell, da han presenterte sin herrekolleksjon. Det var derfor ingen overraskelse at designeren igjen ville vekke oppmerksomhet.

Flere designere har vekket oppsikt for sine valg av modeller. Under moteuken i Paris i 2011 fikk Jean-Paul Gaultier oppmerksomhet da han sendte den sylslanke gutten Andrej Pejic (21) ned catwalken i både dame- og herreklær. Pejic viste forøvrig også frem herreklær for Marc Jacobs samme året.

LES OGSÅ:Duket for motekamp mellom «The Beckhams» og prinseparet

LES OGSÅ: Maria Skappel trapper ned modellkarrieren: – Hun er vakrere enn Dorthe

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Sko
  2. Moter og Modeller
  3. Smykker
  4. Trender
  5. Tilbehør

Relaterte artikler

NYHETER

Los Angeles åpner modellbyrå for transseksuelle

NYHETER

PR-ekspert: – Vulgært og barnslig

NYHETER

Alice Dellal viste alt på catwalken: - Dette trikset er billig

NYHETER

Sjokkerende og forførende - sjekk høydepunktene fra Paris-moteuken

NYHETER

Funksjonshemmede modeller viste kleskolleksjon

NYHETER

Fra sexy kjoler til oransje lepper - her er høydepunktene fra moteuken i New York

NYHETER

Tidenes mest klumsete catwalk-visning?