Nyheter

New York-stylist: Dropp mamma-håret

BORT MED MAMMA-SVEISEN: Avisen New York times mener du bør skippe denne typen sveis dersom du nettopp har blitt mor. Her rocker Keira Knightley sveisen på rød løper for en del år tilbake.

Storavisen New York Times får kritikk for å disse mamma-håret.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Motebransjen har lagt sin elsk på såkalte mom-jeans, en buksemodell som er høy i livet og løs i bena. Nå er det imidlertid en annen mamma-trend som får oppmerksomhet, nemlig mamma-håret. Storavisen New York Times slo nylig opp en stor sak med temaet mamma-hår og hva man skal gjøre med det.

Stylister: Behold lengdene

Du lurer kanskje på hva mamma-hår er, men ifølge Times er det en sveis mange kvinner klipper håret til i tidsrommet de blir mødre. Sveisen kjennetegnes ifølge avisen ved at den er litt lenger i nakken enn i fronten. Sveisen blir også beskrevet som snerpete.

– Jeg ser den hele tiden, sier Juan Carlos Maciques, stylist ved salongen Rita Hazan på Manhattan i New York, før han legger til:
– Den første tingen nybakte mødre har lyst til å gjøre er å klippe av seg håret. De føler seg ikke bra i sin egen kropp, og de vil bare føle seg som seg selv igjen. Men, å klippe av seg håret er vanligvis ikke den beste løsningen.

Ny frisyre? Prøv denne lekre sommerfletten som passer flere hårlengder

Det er en kjent sak at håret kan bli påvirket av en graviditet og eventuell amme-periode. Men New York-baserte stylister som The New York Times har vært i kontakt med mener at man «skal bevare identiteten» og heller holde frisyren man hadde før graviditeten. Andre stylister avisen har snakket med sier at det er naturlig at håret endrer seg, men at «det kan være lurt å beholde lengder for å ha noe å gjemme seg bak».

HEI SVEIS: Skuespiller Sandra Bullock er også blant de som har hatt bob-klipp. Nå mener New York Times at den er ut for mødre.

Skaper reaksjoner

Det har fått flere til å reagere. Caroline Stanley får spalteplass hos motenettstedet Refinery29 der hun spør seg om hvorfor New York Times fører hår-skam på mødre.

– Jeg vil aldri dømme mødre som nekter å gi slipp på sine gamle rutiner, jeg beundrer dere! Men det å bli mor har gjort meg mindre jålete. Men det gjør meg ikke til en stereotype. Det gjør meg menneskelig, skriver hun.

New York Times-saken har også ført til at mange kvinner, både de som er mødre og de som ikke er det, har tatt til sosiale medier hvor de legger ut bilder av seg selv der de rocker mamma-håret.

Få også med deg: TRE FESTFRISYRER DU LETT LAGER HJEMME

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Les også

  1. KJENDIS

    Har Sofia lånt Victorias gravideantrekk?

Relaterte artikler

HÅR

New York-trend: Buzzcut på kvinner

HÅR

Bixie-frisyren er tilbake

HÅR

Blekksprut-hår tar av på TikTok

HÅR

Eksperter: Slik skal håret se ut i 2021

HÅR

Søstrene Kardashian med matchende ny bob-frisyre

HÅR

Billie Eilish kvittet seg med hockeysveisen: – Som min mamma

HÅR

Åtte frisyrer å vurdere nå