Nå kan du snart shoppe på Instagram

Skjermdump Instagram

Instagram innfører nå en funksjon som gjør at du kan shoppe direkte i applikasjonen – med en egen «shop now»-knapp skal du enkelt kunne klikke hjem produkter fra sponsede innlegg.

Line Blokhus
Publisert:

At Instagram kan være en stor kilde til moteinspirasjon er det liten tvil om - men at du snart også vil kunne shoppe mens du scroller deg gjennom bildene, er helt nytt.

Les også:VG SMART - Pass opp for reklame i Insta-feeden

Kort oppsummert: Instagram har selv sluppet nyheten - sitert av blant annet Business Insider og Harpers Bazaar - om at at de vil teste ut ulike funksjoner som gjør det mulig for brukerne å klikke på annonser og kjøpe produktet som reklameres for.

Kommentar:Instagram satser på mote

Så langt har ikke Instagram kommet med detaljer om hvordan brukerne skal kunne shoppe i applikasjonen – utover at sponsede Instagram-poster vil få en egen «shop now»-knapp til høyre for «like» og «kommentar»-knappene.

Les også:Klovnesminke tar av på Instagram

Det sosiale mediets motesatsning er ingen overraskelse, og dette er heller ikke det første steget Instagram tar i en «moteriktig retning» - de ansatte nemlig nylig motedronningen Eva Chen som sjef for Instagrams «fashion partnerships» - en stilling dedikert til brobygging mellom moteindustrien og det sosiale nettverket.

Fikk du med deg?Sjekk sminketrenden som tar av på Instagram

Funksjonen som rulles ut vil også gjøre det enklere å kjøpe annonser på det sosiale mediet. Om dette betyr at Instagram-feeden din om kort tid vil bli full av reklame er umulig å si - men én ting er sikkert:

Sosiale medier + shopping = 💖

Publisert:

Finn mer innhold om: