Straffbart å bruke syltynne modeller i Frankrike

Motebransjen får stadig kritikk for bruk av syltynne modeller. Fredag ble det forbudt å bruke for tynne modeller, og modellhus kan straffes med både bøter og fengsel.
Motebransjen får stadig kritikk for bruk av syltynne modeller. Fredag ble det forbudt å bruke for tynne modeller, og modellhus kan straffes med både bøter og fengsel.AP

Den franske nasjonalforsamlingen vedtok fredag å forby bruk av syltynne modeller. Modellhus som bryter loven, vil kunne straffes med både bøter og fengsel.

Den nye loven er ett av flere tiltak som Frankrikes sosialistiske regjering ønsker å ta i bruk i kampen mot spiseforstyrrelsen anoreksi.

I et annet forslag som underhuset i nasjonalforsamlingen vedtok natt til fredag, blir det straffbart å tolerere anoreksi. Loven retter seg mot nettsider der det oppfordres til farlig slanking.

Det var i mars at helseministeren i Frankrike, Marisol Touraine, gikk ut og kritiserte motebransjen for bruk av farlig tynne modeller.

– Det er viktig for modeller å si at de trenger å spise godt og ta vare på helsen sin, spesielt for unge jenter som beundrer og ser opp til dem, sa Touraine.

Det svenske merket Acne er blant motehusene som har fått kritikk for å bruke FOR TYNNE MODELLER PÅ CATWALKEN, og like før ble H&M kritisert for å bruke BETEGNELSEN «PLUS SIZE» FEIL.

MinMote snakket med Modellmamma og eier av Team Models, Eivor Øvrebø, når nyheten om lovforslaget ble kjent, og hun mente den potensielle loven er et steg i riktig retning, og tror den vil føre til positive endringer i bransjen.

– Dette er et stort problem, det så man blant annet under moteuken i Paris for en drøy uke siden. Bøter mener jeg er veldig bra, men å bure noen inne blir for drøyt.

Les også:NORSKE FOTOGRAFER UENIGE OM CUBUS-RETUSJERING: HUN ER IKKE FOR TYNN

VG/NTB

Hvordan var din opplevelse i dag?