Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Ankellenken er tilbake: Fire fine varianter

Tilbake i motebildet: Ankellenken var en av de heteste trendene på 90-tallet og er nå tilbake i motebildet. Foto: Getty Images

Denne sesongen kan du komme langt med en enkel lenke rundt ankelen.

Camilla Christensen
Publisert:

Sommeren er stort sett inspirert av 70- og 90-tallet, og vi har blant annet sett kjendiser og supermodeller sverge til choker-smykket som er tilbake til motebildet for fullt. En annen tilbehørstrend som igjen melder sin ankomst, er ankellenken.

En favoritt hos Olsen-tvillingene

Trenden har i flere år vært elsket av det stilsikre tvillingparet Mary-Kate og Ashley Olsen, som stadig blir sett med en lenke rundt ankelen. Tvillingsøstrene har også designet flere ankellenker til deres eget luksusmerke «The row».

I september i fjor sendte flere store motehus modeller med ankellenker ut på catwalken på visningen av deres vår- og sommerkolleksjoner.

Calvin Klein viste store gullbelagte ankellenker, mens Valetino og Chloe kom med en mer minimalistisk variant, i form av smale gullenker.

Comeback i motebildet: Calvin Klein viste modeller med ankellenker på sin Spring Summer 16 visning i New York. Foto: Scanpix
NYHETER

Kendall Jenner i erotisk Calvin Klein-kampanje

Gå for en enkel styling

For at ankellenken skal få den oppmerksomheten den fortjener, kan det være fint å gå for en enkel styling på antrekket. Jeans som er oppklipt eller med frynser har vi sett mye av denne sesongen, og går du med sandaler til blir ankellenken godt synlig. En annen kul styling, er den enkle stilen Calvin Klein viste på catwalken. Stjel stilen ved å gå for en lett sommerkjole, gjerne den trendy «nattkjolen», og et par slip-on sneakers.

Få fire ankellenker her:

Ankellenke

Ankellenke fra H&M. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
Ankellenke

Ankellenke fra Rosantica hos Net-a-Porter. Foto: Produsenten

1265,-
Gå til butikk
Ankellenke

Pakke med tre ankellenker fra Accessorize. Foto: Produsenten

70,-
Gå til butikk
Ankellenke

Ankellenke med tåringer fra H&M. Foto: Produsenten

129,-
Gå til butikk
Publisert: