Mine sminkekoster

Mari Glans
Publisert:

Rougekost og pudderkost

Det er litt vanskelig å vite hvor man skal begynne om man ønsker å investere i gode sminkekoster. De fleste har hørt at gode pensler bør være av ekte hår, og det er flere grunner til det. Ekte hår er mykere og luftigere, i tillegg gjør de naturlige hårskjellene i hårstråene at penslene klarer å holde bedre på fargen enn syntetiske pensler, og gir derfor en tettere farge og enklere påføring. For kremprodukter som concealer og leppestift er det fint å bruke syntetiske pensler.

To forskjellige øyenskyggepensler

Mange spør også om hvilke merker som er bra, men jeg synes selve fasongen på penselen er det viktigste. Det beste er å blande pensler som du liker fra forskjellige merker istedet for å kjøpe et helt sett med matchende pensler, hvor du kanskje bare liker noen av dem. Mange pensler synes jeg det er unødvendig å kjøpe når man bare sminker seg selv. For eksempel foundationpensel, her synes jeg det er best å påføre med fingerene. Men det er selvfølgelig smak og behag.

Disse to penslene bruker jeg til eyeliner

Her er de mest grunnleggende penslene du bør ha:

En mellomstor kost til pudder og solpudder, en litt mindre kost til rouge og highlighter, en stor og en liten pensel til øyenskygge, en pensel til øyenbryn og en eyelinerpensel. I tillegg kan man kjøpe en litt rundere øyenskyggepensel til å duse ut øyenskyggen med og en syntetisk pensel til concealer. Velg selv hvilken fasong du liker å jobbe med på penslene. Jeg liker for ekempel å bruke litt flatere pensler når jeg legger øyenskygge.

Når du skal kjøpe nye pensler, kjøp de beste penslene du finner. Mange av mine pensler har jeg brukt hver dag i seks år nå, og de er ikke det minste slitt. Så det er absolutt en av de beste investeringene du kan gjøre på sminkefronten.

Publisert:

Finn mer innhold om: