Frisk opp tørr kontorhud

Bruker man mye tid foran datamaskinen er det lett å føle at huden blir tørr og sliten, men du kan både rense og spise huden glad igjen.

Rikke Monsen
Publisert:

Det går kanskje ikke å kutte ut databruken for hudens skyld, men litt pleie kan gjøre at huden din føles friskere. Et kontormiljø med tørr luft kan være faktor for at huden kjennes tørr, for her er det gjerne mye oppvarming, luftfuktigheten er dårlig og det samler seg mye støv.

- Det har vært en hypotese om at flere faktorer, deriblant kontorstøv, tørr inneluft og for høy temperatur påvirker huden, spesielt på vinterstid. Så ble det spekulert i om gamle dataskjermer førte til hudproblemer, men det ble aldri dokumentert, forklarer seksjonssjef hos Statens strålevern, Merete Hannevik.

Skjønnhetsekspert Ingrid Bruvik støtter hypotesen og minner om at fuktpleie og væskeinntak er viktig.

- I et kontormiljø med tørr luft gjelder nesten de samme triksene som med tørr luft på vinterstid. Det er viktig å passe på å tilføre huden masse fukt og rikelig med vanninntak.

Sliter du med valg av krem?Finn riktige pleieprodukter til din hud!

Rens vekk skitt

Dessuten er det viktig å prioritere en renserutine morgen og kveld for å holde huden frisk. Da kan du bruke rensekrem, tonic og ansiktskrem enten du er kvinne eller mann, og en rens er gjort i tre enkle trinn. Først tar du på rensekrem på dampet hud, deretter tar du litt tonic på bomull og drar rundt i ansiktet én gang. Avslutningsvis smører du på hudkrem.

- Det er alltid en fordel å rense for å få av alt man har med seg fra dagen, og å sove med en god nattkrem. Dessuten finnes fuktsprayer spesielt tilpasset tørr hud, men disse bør komme i tillegg til en god rens. Da er huden renere og mer mottakelig for andre produkter, påpeker Bruvik.

Renseproduktene varierer etter hva slags hudtype du har, men det viktigste er å få renset vekk skitt som samler seg gjennom dagen. Mange av hudkremene på markedet selges med solfaktor, og selv om det ikke nødvendigvis holder i stekende sol, gir den god beskyttelse ellers. Solfaktoren bidrar nemlig også til å beskytte huden din mot blant annet forurensing, kunstig lys og påvirkning fra datamaskin. Sminkebase, sammen med hudkremen med solfaktor, er nyttig om du vil skjolde huden fra påvirkning. Men husk å rense av produktene morgen og kveld, så de ikke gir en motvirkende effekt.

- Du bør bruke en dagkrem med både uva og uvb-beskyttelse hvis du vil unngå for tidlige aldringstegn som rynker og linjer i huden. Huden blir påvirket av stråler på en overskyet dag, også gjennom en glassrute. Gi huden din masse fuktighet og god beskyttelse så utsetter du aldringstegn som linjer, rynker og pigmentflekker, råder skjønnhetredaktør i Costume, Hélène Andersen Rooth.

Én gang i uken er det lurt å ta i bruk en dyptrensende ansiktsmaske. Ansiktsmasken spiller en viktig rolle for å trenge inn i huden og rense dypere enn du får gjort på hverdagsbasis.

- Når du skal velge en ansiktsmaske bør du velge en som passer for din hudtype. Det finnes mange gode masker som gir masse fuktighet. Det trenger vi generelt i denne årstiden med tørr luft, sier Andersen til minMote.

Menn må også huske hudpleien.Vi guider deg!

Kjapp løsning for fukt

Å ha en liten ansiktsspray i vesken eller i kontorskuffen er som nevnt en rask løsning for å tilføre fukt og være oppfriskende. Disse finnes i alle prisklasser i både naturlige og parfymerte utgaver i skjønnhetsbutikker, og det finnes visse som er spesielt tilpasset for de som sitter ofte foran dataskjermen. Ansiktsspray tilfører fuktighet gjennom dagen og kan brukes hvor enn du er og så ofte du vil, samtidig som den holder sminken vedlike.

Se opp for disse stoffene i hudproduktene dine.Les mer her!

Kjekk mat for dataavhengige

Om du er flink til å spise mat med høy konsentrasjon av vitamin A eller C, som for eksempel gulrøtter, tomater eller epler, vil også dette hjelpe huden om du må være foran dataskjermen. En kopp grønn te noen ganger i uken skal også være både sunt for huden din og godt for deg, siden kroppen omgjør og får viktige A-vitaminer og antioksidanter av teen. Fruktjuice skal også ha en god effekt, fordi den letter kroppen for gift-og avfallsstoffer som er lagret der.

Har du dårlig hud?Fem steg til forbedring!

Artikkelen er oppdatert.

Relevante artikler videre:

Slik får du sarte rosekinn!Les mer her

Hudpleie for deg i 40-årene!Les mer her!

Vil du forebygge rynkene?10 tips til hjelp.

Publisert:

Finn mer innhold om: