Høstens tre heteste makeupstiler

 

La deg inspirere av catwalkens magiske makeup. Vi har plukket ut sesongens mest toneangivende stiler, og gir deg tips til hvordan du legger de.

Eyeliner

Sort våtliner gjør et stort comeback på makeup-himmelen denne sesongen. Ikke at den noen gang har vært borte. Mange av de største designeren hadde latt seg inspirere av det klassiske katteblikket til Mary Quant og Twiggy fra 60-tallet. Eyelineren var enten lagt som tykke katteøyne slik som hos Dolce & Gabbana eller med tykke «vinger» i ytterkanten av øyet slik som hos Lanvin. En mer grafisk og minimalistisk liner var det å se hos DKNY og Louis Vuitton. Der begge hadde gått for en moderne vri på lineren. Så la eyelineren være midtpunktet denne høsten og la resten av makeup'en være diskrée.

Slik gjør du: Start med å legge en jevn hud ved å legge en god consealer og en matt foundation. Bland godt ut, slik at det er ingen synlige linjer. Børst brynene på plass og fyll i. Deretter tar du en flytende eyeliner eller kajal og legger den tett inntil vipperoten. La den innerste delen nærmest øyekroken være supertynn, og la så streken bli gradvis tykkere ut mot ytterkanten av øyet. Avslutt med en liten spiss rett utenfor øyet. Bøy vippene opp med en vippetang. Avslutt med maskara.

Tips: Øvelse gjør mester. Legg gjerne en strek med blyant før du starter med våtliner. Slik er du sikker på å få den fasongen du ønsker.

Slik sminker du sotede øyne!

Scarlet Woman

Høsten er vanligvis årstiden for rødtoner og plommefarger. Og denne sesongen er heldigvis intet unntak. På catwalken florerte det av klassiske røde lepper og mer dramatiske plommefarger. Fra Gucci med sin hyllest til 70-tallets sensuelle glamour, til Giles med sine klassiske tomatrøde lepper. Alle nyanser er lov, bare så lenge leppene blir et sikkert blikkfang denne høsten. Slik som de var hos Ralph Lauren og Missoni.

Slik gjør du: Velpleide lepper er et must før du finner frem din favorittfarge. Smør leppene med en god lippalm eller peel med en skånsom peeling. La balmen trekke god inn før du deretter legger et tynt lag med foundation på leppene. Den gjør at fargen blir sittende. Tegn så hele leppekanten opp med en lipliner i samme farge som leppestiften. Fyll deretter i med leppestiften. Går du for en matt look kan du legge et lag med løspudder oppe. For en mer glossy look, avslutt med blank gloss.

Tips: Finn en leppestiftnyanse som gjør tennene hvitere ved å holde leppestiften opp mot tennene og smil.

Minimal makeup

Denne høsten, slik som mange andre, er det også en minimal makeup-look å spore på catwalken. Flere visninger, slik som hos Prada og Proenza Schouler, hadde valgt å gå for minimale øyne og munn, og heller lagt vekt på den perfekte ferskenhuden. Feminint og sart. Mens hos Dolce &Gabbana gikk den minimale looken i retning av det lett androgyne. Der var håret satt opp i Teddy-boy stil og kun brynene var fremhevet. Men den kanskje fineste minimale stilen fant du hos Stella McCartney. Der var huden helt matt, med en touch av aprikosfargede kinn og et hint av liner og lepper. Stilen gav en følelse av nedtonet luksus og enkel eleganse.

Slik gjør du: Legg vekt på å få en god base. Preparer huden men en god fuktighetskrem og start med å legge concealer der det trengs. Dekk mørke ringer under øynene, porer og rødhet. Legg deretter et kompaktpudder eller en matt foundation i din hudtone over det hele. (Er du så heldig at du har perfekt jevn hudtone, så trengs kun en blush). Bland godt ut slik at du unngår striper og linjer. Avslutt med et transparent pudder, slik at huden holder seg matt hele dagen.

Tips: bruk gjerne en primer før du legger foundation. Finn en som passer din hudtype, og som enten gir fukt eller er mattende. Da sitter foundationen bedre.

Relevante saker videre:

Få de beste foundation-tipsene! Vi guider deg

På fest i helgen? Slik legger du flytende eyeliner

Hvordan var din opplevelse i dag?