Duket for undertøysduell

De har begge vært modeller for det amerikanske undertøymerket Victoria's Secret. Nå er Gisele Bündchen og Bar Refaeli klare for å erobre verden med sine egne undertøykolleksjoner.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

I fjor lanserte supermodellen Gisele Bündchen en egen undetøykolleksjon i samarbeid med det brasilianske merket Hope. Kvinner i Latin-Amerika, Portugal, Japan og Israel trykket hennes design til sitt bryst, og den enorme populariteten er bakgrunn for at hennes kolleksjon nå slippes for salg over hele verden.

En annen undertøykolleksjon signert en velkjent modell, er også rett rundt hjørnet. I februar kommer nemlig Bar Refaelis undertøylinje Under.me, som vil selges i en nettbutikk med samme navn. I et intervju med WWD avslører Bar Refaeli filosofien bak sitt design:

- Undertøy skal forskjønne kroppen, ikke stjele all oppmerksomhet, sier hun.

Bannlyst i Brasil

Gisele Bündchen er allerede verdens rikeste modell, og hennes formue vil trolig nå nye høyder nå som hennes undertøykolleksjon ekspanderer. Men veien til salgsuksessen har ikke bare vært enkel. I fjor ble Gisele beskylt for å være mannssjåvinistisk, og den første reklamekampanjen for hennes undertøykolleksjon ble bannlyst fra Brasil fordi den fremstilte kvinner som sexobjekt.

I reklamekampanjen er Bündchen ikledd sexy undertøy og høye hæler for å distrahere ektemannen mens hun kommer med dårlig nytt som at hun har ødelagt bilen, overtrukket kontoen og at hennes mor skal komme og bo med dem.

Går i Macphersons fotspor

Gisele Bündchen og Bar Refaeli er ikke de første Victoria's Secret-modellene som velger å designe undertøy selv. De følger i fotsporene til den den australske supermodellen Elle Macpherson, som allerede i 1990 grunnla undertøymerket Intimates.

I fjor avslørte Macpherson i et intervju med The Telegraph at hun bestemte seg for å lansere sitt eget undertøymerke på bakgrunn av mange års jobbing for Sports Illustrated og Victoria's Secret uten å få noen profitt fra salget.

- For å sikre fremtiden min trengte jeg noe mer håndfast enn komplimenter for hvordan jeg så ut, sier hun.

LES OGSÅ:Elle "The Body" Macpherson (47) trener fortsatt hver dag

LES OGSÅ:Iselin Steiro er mote-Norges rikeste

LES OGSÅ:Den nye, norske modellgenerasjonen

Publisert: