Best og verst fra moteåret som gikk

SKRYTER AV RAWDAH: – Jeg elsker stilen og attituden hennes, sier Carine Roitfeld om Rawdah (29) til MinMote. Foto: Privat

Dette er øyeblikkene vi husker best fra året vi aldri glemmer.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

1. Alt som ble avlyst

Vi ble snytt for nesten hele «award season», Met-gallaen, fester, moteuker, premierer og generelt moteøyeblikk fra den røde løperen. Under de få anledningene som har vært har kjendisene virkelig lagt seg i selen på den røde løperen. Dette gjør at vi ikke er mindre klare for at det blir flere anledninger til å kle seg opp skikkelig og få litt glamorøs inspirasjon.

EN AV FÅ: Astrid S i antrekk fra den norske designeren Michael Olestad under årets P3 Gull, på en av de eneste røde løperene i år. Foto: Kim Erlandsen/NRK P3

2. Frisørene- og skjønnhetssalongens bønn

I mars stengte frisører og velværebedrifter ned sammen med resten av landet. Det førte til at mange frustrerte kunder ble fristet til å ta fram saksen og ty til hjemmefarging. Frisørene ba om å la etterveksten vokse fritt, og skjønnhetssalongene ble ringt ned med kreative forslag.

HÅRETE: Stengte frisørsalonger gjorde at mange trengte råd fra frisøren. Kreativ leder i Adam og Eva, Eirik Thorsen, anbefaler å la håret hvile. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

3. Butikkenes evne til å omstilte seg

Sjeldent har vel uavhengige butikker kastet seg rundt så fort som de har gjort i år. Hjemlevering, live digital-shopping, nye nettbutikker og kreative løsninger ble den nye hverdagen for mange butikker.

Husker du? Fryktet coronakonkurs – så kom telefonen som reddet dem

4. Komfort ble det store

5. Rawdah håndplukket av Carine Roitfeld

Denne høsten debuterte Rawdah Mohamed under moteuken i Milano. Til oppdraget ble hun håndplukket av ingen ringere enn Carine Roitfeld. Den mektige motepersonligheten skal ha falt pladask for norsk-somaliske Mohamed.

– Jeg synes hun er nydelig, og jeg elsker stilen og attityden hennes, sa Roitfeld til MinMote.

WOW-ØYEBLIKK: Rawdah Mohamed sammen med Carine Roitfeld etter Max Mara-visningen. Foto: Privat.

6. Vesten gjorde comeback

TRENDY: Vesten ble et av årets trendplagg. Her er MinMote-vesten. FOTO: Kristoffer Kumar / VG

7. Dianas stiloppreisning

Ettersom nær sagt det eneste vi gjorde denne høsten var å være hjemme, kunne ikke «Diana-sesongen» av «The Crown» kommet på et bedre tidspunkt. Et gjensyn med noen av den virkelige Dianas moteøyeblikk gjorde at stilikonet Diana fikk ny vind i seilene. Og ikke glemt at hun er dronningen av komfortabelt athletisure også:

COOL CAT: Prinsesse Diana i 1995. Foto: Anwar Hussein/WireImage.

Les mer om stilen hennes her: Derfor ble prinsesse Diana et tidløst stilikon

8. Stuntet på Grünerløkka

I uken før black week gjennomførte en gruppe stamkunder i butikkene på Grünerløkka i Oslo et stunt som vakte stor oppsikt på sosiale medier. De hang opp plakater med store kjedebutikkers logoer over de uavhengige mindre butikkene for å fremme viktigheten av et levende bybilde.

STOR OPPMERKSOMHET: Stuntet på Grünerløkka. Foto: Jil Yngland / NTB

9. Stormen mot NA-KD

På slutten av året var klesbutikken NA-KD i hardt vær på grunn av det som av flere ble trukket frem som en ukultur og dårlig arbeidsmiljø. Dette førte til at flere influencere valgte å boikotte butikken.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.