Norges best kledde kvinne 2017 - runde 1

BEST KLEDD: Her er Norges best kledde kvinner samlet. Stem på dine favoritter i saken. Alle foto: Getty Images, NTB scanpix
BEST KLEDD: Her er Norges best kledde kvinner samlet. Stem på dine favoritter i saken. Alle foto: Getty Images, NTB scanpix

MinMote-leserne kårer Norges best kledde kvinne. Stem her!

MinMote har kommet frem til en liste med kvinner, basert på hvem som har markert seg i det norske motebildet det siste året. De fire neste dagene vil to og to kvinner møtes i dueller, der vinneren går videre til neste runde. Slik fortsetter vi helt til leserne har kåret Norges best kledde kvinne 2017.

Første runde i kåringen avsluttes midnatt natt til tirsdag 9. januar. Les mer om hvordan kåringen er organisert nederst i saken.

Avstemningen er avsluttet! Disse ble med videre til quartfinalen og semifinalen.

Her er Norges best kledde kvinner!

Darja Barannik (venstre) og Annabel Rosendahl (høyre)
Darja Barannik (venstre) og Annabel Rosendahl (høyre)

Darja Barannik

Influencer Darja Barannik er kjent for sin elegante stil og stadig blir avbildet av «street style»-fotografer. Hun kombinerer klassisk eleganse med de nyeste trendene, mens hun alltid er tro mot sin egen stil. Hun er rett og slett rågod på inspirere med sin luksuriøse garderobe, slik at det virker oppnåelig for oss dødelige.

Annabel Rosendahl

Den tidligere innkjøperen for varehuset Høyer bestemte seg i 2017 for å si opp drømmejobben og satse som selvstendig næringsdrivende og influencer. Hun er fremdeles å se på de internasjonale moteukene, og er stadig å se avbildet på de største motenettstedene. Rosendahl har alltid en kul kombinasjon på lur, med en tydelig identitet og stil.

Hanneli Mustaparta (venstre) og Janka Polliani (høyre)
Hanneli Mustaparta (venstre) og Janka Polliani (høyre)

Hanneli Mustaparta

Modell Hanneli Mustaparta har i mange år figurert på «best kledd»-lister og i kåringer innenfor landegrensene. En av Norges første store moteprofiler preger fortsatt spaltene i både inn- og utlandet med sin. Mustaparta er alltid «chic» og gjennomført!

Janka Polliani

Influencer og programleder Janka Polliani har vært et fast innslag på de store moteukene verden over. Hun har fått stor oppmerksomhet og anerkjennelse for sin lekne stil, og er flink til å mikse dyrt og billig. Polliani oser av «good vibes» med en kul vri.

Kronprinsesse Mette-Marit (venstre) og Celine Aagaard (høyre)
Kronprinsesse Mette-Marit (venstre) og Celine Aagaard (høyre)

Kronprinsesse Mette-Marit

Som et av de viktigste stil-ikonene i Norge stiller kronprinsessen og hennes luksus-garderobe nesten i en klasse for seg. Med stadig imponerende luksuskjoler, gjenbruk og budsjettkupp er moteprinsessen en å regne med.

Celine Aagard

Influenceren har vært med i gamet en god stund allerede, men det betyr ikke at hun girer ned. Aagard kjører på med sitt egen motenettsted Envelope, og er en ettertraktet moteprofil både i inn- og utland. Med en minimalistisk base har Aagard alltid en overraskelse på lur, og er alltid inspirerende.

Dagny (venstre) og Ida Broen (høyre)
Dagny (venstre) og Ida Broen (høyre)

Dagny

Tromsø-artisten Dagny Norvoll Sandvik har hatt suksess med røff popmusikk i både inn- og utland de siste årene. Med signatur-antrekk som jumpsuits og matchende sett er hun lett å la seg inspirere av.

Ida Broen

Selv beskriver Broen stilen sin som «high end møter hip hop». Med en imponerende sneaker-samling tar hun «streetwear» til et nytt nivå. Her er det alltid casual coolness som gjør at Broen skiller seg ut i mengden.

Åse Kleveland (venstre) og Anniken Jørgensen (høyre)
Åse Kleveland (venstre) og Anniken Jørgensen (høyre)

Åse Kleveland

Antrekk med dresser og drakter er blitt Åse Klevelands signatur. Klassisk eleganse gjør at hun havner på listen over Norges best kledde. Kleveland bekrefter at klassisk stil aldri går ut på dato.

Anniken Jørgensen

Bloggeren Anniken Jørgensen har gjort seg bemerket med sin kreative kombinasjoner av dyrt og billig. Bloggeren er alltid å se i trendy antrekk som kombinerer plag fra kjedebutikkene med skikkelig luksus.

Astrid S (venstre) og Maya Vik (høyre)
Astrid S (venstre) og Maya Vik (høyre)

Astrid Smeplass

Artisten Astrid S har ikke bare imponert på musikkfronten det siste året, og er ettertraktet i både inn- og utland. Med en tilbakelent stil er hun det perfekte eksemplet på at «streetwear» kan være en vinner i det fleste situasjoner,

Maya Vik
Artisten og bassist Maya Vik har alltid en leken vri på antrekket, og er gjennomført til fingerspissene. Med retro-referanser og hverdagsglam er Mayas mote-eksperimenter alltid inspirerende.

Marianne Theodorsen (venstre) og Tine Andrea Lauvli (høyre)
Marianne Theodorsen (venstre) og Tine Andrea Lauvli (høyre)

Marianne Theodorsen

Influenceren Marianne Theodorsen har i året som gikk fått internasjonal oppmerksomhet for sin kule gravid-stil. Med en særegen, leken og uredd stil er Theodorsen en som skiller seg ut i mengden. Hun er også en gjenganger på «street style»-bilder fra de internasjonale moteukene.

Tine Andrea Lauvli

Stjerneskuddet Tine Andrea har gjort seg bemerket for sin stilsans i både inn- og utland, og er med det en av Norges største «street style»-stjerner. Lauvli inspirerer alltid med sine kule kombinasjoner.

Jenny Skavlan (venstre) og Hege Aurelie Badendyck (høyre)
Jenny Skavlan (venstre) og Hege Aurelie Badendyck (høyre)

Jenny Skavlan

Gjenbruksdronning og programleder Jenny Skavlan viser at det går an å være blant landes best kledde, uten at man trenger å løpe til butikkene for å sikre seg det som er neste skrik.

Hege Aurelie Badendyck

Den tidligere sjefredaktøren har dette året startet sitt eget nettmagasin med navnet The Cool Girl. Blant de kule damene som imponerer med sin stilsans er Badendyck selv, som lenge har vært en av Norges store moteprofiler.

Slik er kåringen organisert

MinMote-redaksjonen har satt sammen den opprinnelige listen med de nominerte. Videre har vi skrevet et enkelt dataprogram som stokker om på listen, slik at navnene har havnet i tilfeldig rekkefølge. De første to navnene på listen skulle møtes i første duell, det tredje og fjerde navnet skulle møtes i andre duell, og så videre. Slik sett er duellene tilfeldig organisert.

Etter første runde vil vinneren av duell én møte vinneren av duell to, vinneren av duell tre vil møte vinneren av duell fire, og så videre. Slik fortsetter det til og med finalerunden, der Norges best kledde kvinne vil kåres. Her har vi blant annet hentet inspirasjon fra det amerikanske magasinet GQ, som de siste årene har brukt dette formatet på sine årlige kåringer.

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?