Svensk designer beskutt i sitt atelier

PÅ RØD LØPER: Bea Szenfeld (t.v.) og kjæresten Jesper Lagergren på rød løper i 2018. Foto: Jonas Ekströmer / TT.

Bea Szenfeld beskriver på Facebook hvordan hun måtte slenge seg ned på gulvet da et våpen ble rettet mot henne.

Ingvill Dybfest Dahl
Publisert:

I et innlegg på Facebook deler den svenske designeren bilder og sin historie fra natt til onsdag. Hun skriver at hun jobbet i sitt atelier i Solna nord for Stockholm og så hva som skjedde via overvåkningskameraer. Hun hevder en bil sakket farten og at et pistolløp ble rettet mot henne. Hun sier at 14 skudd ble avfyrt.

– Jeg takker min lykkestjerne for at jeg lever. Skuddene gikk rett gjennom atelieret og inn i veggen i høyde med mitt hode og overkropp, skriver hun.

Politiet i Stockholm opplyser til Aftonbladet at de fikk melding om hendelsen 03.46.

– Vi kommer dit og det er skuddhull i et slags skiltvindu. Ifølge patruljen på stedet har kulene ikke gått gjennom glasset, og derfor konkluderer vi med at det er luftvåpen, sier pressetalsperson Mats Eriksson.

FORNEMT SELSKAP: Her er Bea Szenfeld sammen med prins William og kronprinsesse Victoria under en mottagelse i Stockholm i 2018. Foto: Claudio Bresciani / TT.

Szenfeld har foreløpig ikke besvart Aftonbladets henvendelse.

To personer ble pågrepet like ved, mistenkt for å stå bak hendelsen, ifølge politiet en mann og en kvinne født på 80-tallet. De er forhørt og sluppet fri igjen.

– Men etterforskningen pågår og er langt fra nedlagt. Vi holder på å undersøke hva som finnes av hensikt og motiv, sier Eriksson.

Szenfeld er kjent for sine kunstneriske og eksperimentelle kreasjoner.

17. januar delte designeren trusler hun hadde fått på sin Instagram-konto. Det vites ikke om det kan være relatert til hendelsen.

Publisert: