Jameela Jamil går hardt ut mot Kardashians

KRITISERER: Skuespillerinnen Jameela Jamil beskylder Kardashian-familien for å tjene penge på unge jenters usikkerhet. Foto: AFP

Den britiske skuespillerinnen (33) mener reality-familien utnytter unge jenters usikkerhet ved å promotere for slankemiddel.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Krangelen mellom Jameela Jamil, som blant annet er kjent fra Netflix-serien «The Good Place», og Kardashian-klanen har pågått en stund. Men nå har den nådd nye høyder.

Jamil har flere ganger gått ut mot medlemmer i Kardashian-familien da de har promotert for ulike slankemidler. Jamil har blant annet beskyldt Kardashians for å tjene penger på unge jenters usikkerhet, kalt de «giftige» og at de er «dobbeltagenter for patriarkatet».

I et nylig intervju med familien i New York Times blir de konfrontert med kritikken.

NYHETER

Kourtney Kardashians photoshop-flause

Kourtney, Kim, Khloe, Kendall og Kylie har alle reklamert for slankemidler på sosiale medier, som blant annet detox-te, kjærligheter på pinne som skal redusere appetitten og forskjellige shakes.

– Hvis det er lettjente penger og ikke tar oss bort fra barna, så er det en stor prioritet. Andre med samme jobbmulighet tror jeg også hadde vurdert det, svarer Kim på kritikken og fortsetter:

– Du får kritikk for nesten alt uansett. Så lenge du liker det, tror på det, eller det er verdt det økonomisk, uansett hva avgjørelsen din er, så er det greit så lenge du synes det er ok.

Intervjuet fikk imidlertid Jamil kun til å se enda mer rødt.

skriver 33-åringen på Twitter.

– Jeg har fått de samme mulighetene som dere med å promotere disse tingene, men jeg gjør det ikke, så da må ikke dere det heller. Tusen takk, neste!

midjetrener
NYHETER

Norske leger advarer mot Kardashian-korsett

Men Jamil stoppet ikke der:

– Lommene deres er fylt med blodet og diareen til unge tenåringsjenter, skriver hun i en ny tweet.

FÅR KRITIKK: Både Kourtney Kardashian og Kim Kardashian West har reklamert for slankeprodukter på sosiale medier. Foto: Reuters

En fan prøvde imidlertid å forsvare Kardashian-familien, og skrev at de ikke bestemmer hva unge jenter bruker penger på. Da svarer Jamil:

– Ja, dumme tenåringsjenter med spiseforstyrrelser. Dette er deres feil. Det er dere som må skamme dere, ikke milliardærene som utnytter din usikkerhet og frykt, og som utnytter de patriarkalske verdiene om at kvinner kun er verdifulle hvis estetikken deres samsvarer med samfunnsnormene.

KJENDIS

KIM KARDASHIAN WESTS VILLE STILFORVANDLING

Kardashian-familien er ikke de eneste som har fått så ørene flagrer av Jamil. Hun gikk også hardt ut mot rapperen Cardi B etter at hun reklamerte for detox-te.

– Gud, jeg håper alle disse kjendisene driter på seg i offentligheten, på samme måte som de stakkars kvinnene som kjøper dette tullet kommer til å gjøre, skrev hun på Twitter.

Publisert: