Nyheter

Fretex med ny satsing

GJENBRUKSBUTIKK: To av Fretex sine bruktbutikker starter med det nye konseptet «Pre-loved». Her er butikken i Universitetsgata. Foto: MinMote

Nå kan du få betalt for klærne dine på Fretex.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Gjenbruksbutikken i regi Frelsesarmeen åpner opp for kommisjonssalg. I første omgang er det Fretex-butikkene i Universitetsgata og Kirkeveien i Oslo hvor du kan selge dine egne plagg og få 50 prosent av salgssummen. Fretex får den andre halvparten av salgssummen, som er øremerket sosial hjelp.

Hilde Kjønstad, innkjøpsleder i Fretex, forteller at målet med den nye satsingen er at flere skatter skal finne veien til Fretex, som igjen skal føre til mer salg og større mulighet til å yte mer sosial hjelp.

– Vi gjør det fordi vi ikke får styrt donasjonene våre etter etterspørsel. Det er visse varer vi selger mye av, men som vi ikke har så god tilgang på, sier Kjønstad og påpeker at de først og fremst er ute etter dame- og herreklær, tilbehør og interiør i gode materialer eller kjente merkevarer.

MANN

Røkke innrømmer luksusdonasjon til Fretex

Planen er å se om konseptet kan utvides til flere Fretex-butikker i andre byer.

– Butikkene i Universitetsgata i Oslo sentrum og Kirkeveien på Majorstua er på en måte et pilotprosjekt, og tanken er at det skal skaleres opp.

TIDLIGERE ELSKET: Moteprofilene Celine Agaard og Silje Pedersens gamle skatter kan du nå finne på Fretex Universitetsgata og Kirkeveien i Oslo. Foto: MinMote

Konseptet heter «pre-loved by Fretex» og så langt et det kun moteprofilene Celine Aagaard og Silje Pedersens klær du finner på klesstativet.

– Vi har begynt med noen influencere, men dette skal være for hvermannsen, poengterer innkjøpslederen.

Hun forteller at hvis man er interessert i å selge klær, tilbehør eller interiør på Fretex blir man enig med butikksjefen om hvilken pris den skal selges for. Man får 50 prosent av salgssummen mot slutten av den måneden plagget eller produktet er solgt.

– Vi håndterer absolutt alt, så man trenger ikke å forholde seg til kundene selv som kan være litt styr når man selger gjennom andre kanaler, sier Kjønstad.

I butikkene er det et eget klesstativ og skap som er satt av til det nye konseptet.

– I tillegg er det egne merkelapper sånn at kundene skjønner hva det er. Dette er også viktig for at kommisjonseier har oversikt, sier hun.

Publisert:

Les også

  1. NYHETER

    Kjøpte kjole på UFF – var ekte prinsessekjole

  2. NYHETER

    Selger Røkke-dresser på Finn: Kan gå for 20.000 i budrunde

  3. MANN

    Røkke innrømmer at han står bak luksusdonasjon til Fretex

Relaterte artikler

NYHETER

Åpner «luksus-Fretex»: – Skal være lettere å finne skatter

NYHETER

Hva skjer med plaggene vi leverer til gjenbruk?

NYHETER

Er panting av klær fremtiden i motebransjen?

NYHETER

Designer Elisabeth Stray Pedersen: – Kanskje corona ga oss dytten vi trengte

NYHETER

Vil endre loven: – Så å si umulig å drive en bruktbutikk

KLÆR

Syv norske nettbutikker du bør sjekke ut

NYHETER

Norske moteprofiler i kampen mot rasisme: – Alle føler på å ville bidra