Mote-sjeik er død

DØD: Motedesigneren Khalid Qasimi ble kun 39 år. Her under en motevisning i 2011 under Paris Fashion Week. Foto: Getty Images

Sheik Khalid bin Sultan Al Qasimi, som drev klesmerket Qasimi, har gått bort i en alder av 39 år.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Han var kronprins og den andre sønnen til Sheik bin Muhammad Al Qasimi som er emiren av delstaten Sharjah i De forente arabiske emirater.

Khalid Qasimi var motedesigner basert i London hvor han drev sitt eget selvtitulerte merke.

Han døde i en alder av 39 år, annonserte klesmerket på tirsdag.

– Det er med stor sorg at vi må fortelle at Khalid Al Qasimi uventet gikk bort 1. juli 2019, skriver de i en uttalelse de har postet på Instagram.

Som følge av dødsfallet er det beordret en sørgeperiode på tre dager hvor det skal flagges på halv stang i De forente arabiske emirater.

Ifølge BBC sier politiet at grunnen til dødsfallet foreløpig er ukjent.

Qasimi hadde siste visning i juni i år under herremoteuken i London, som fikk god anmeldelse av blant annet The Guardian.

Den britiske avisen skriver at kolleksjonen var et svar på de pågående politiske konfliktene i Midtøsten, men at den likevel ikke var tung og dyster. De beskriver kolleksjonen som vakker.

Sjefen for British Fashion Council, Caroline Rush, sier til WWD:

– Khalid Qasimi var en talentfull, ung designer og kolleksjonene var moderne, elegant og fremtidsrettet. Våre tanker går ut til hans familie, venner og kollegaer.

Qasimi flyttet til London da han var ni år. Han studerte på Central Saint Martins og lanserte sin aller første kolleksjon i 2008.

Flere i motebransjen har delt sin sorg på sosiale medier, blant andre fotografen Mariano Vivanco som skriver «Du vil alltid være min engel».

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Publisert: