Mette-Marit på EAT-konferansen i brasiliansk luksuskjole

SOMMERFRESHE: Mette-Marit og Victroia trosset Stockholm-regnet og gikk begge for sommerlige kjoler med fresht mønster. Legge merke til de like skoene. Foto: NTB scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit stilte i en silkekjole dekket av chilli til over 13. 000 kroner på EAT-konferansen i Stockholm.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det var i forbindelse med EAT-konferansen som Gunhild Stordalen (36) åpnet mandag formiddag i Stockholm, at både kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria av Sverige var på plass.

EAT er Gunhild Stordalens initiativ, og samler næringslivsledere fra hele verden for å ta for seg sammenhengen mellom mat, helse og bærekraftig utvikling.

Mette-Marit var for anledningen iført en tilsynelatende ny kjole: En knelang hvit sommerkjole med røde chilier spredt utover.

Den morsomme kjolen er fra det brasilianske luksusmerket Isolda, som er kjent for å lage klær med grønnsaker, frukt og iøynefallende mønster på.

MOTERIKTIGE: Mens Mette-Marit var iført en brasiliansk designerkjole, var Victoria iført en blomstrete kjole fra Oscar de la Renta og clutch fra italienske Bottega Veneta. Foto: NTB scanpix

Kjolen er fra denne vårens resort-kolleksjon, og koster i overkant av 13.000 kroner.

MinMote har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen, som ikke vil kommentere saken.

OMFAVNET AV BRANSJEN: Moteblogger Helena Bordon var en av flere jenter som gikk med Isolda-kjole under moteuken i Paris i 2013. Foto: Getty Images

På merkets nettsider står det at det selges i en rekke land og nettbutikker, men ikke i Norge.

Kronprinsessen matchet en beige sommerlig stråveske og hvite pumps - og en rød blazer hun har brukt flere ganger før - blant annet på Bjørnsonfestivalen og på offisielle bilder tatt på Skaugum.

Kronprinsesse Victoria hadde på seg en lyseblå kjole fra Oscar de la Renta til over 18. 000 kroner og matchet med en pudderfarget cardigan og Bottega Veneta-clutch.

Les også:Se kronprinsesse Victorias norske designerveske

Elsket av «it»-jenter

Designeren bak kjolemerket Isolda er engelsk-brasilianske Alessandra Affonso Ferreira, som bor og jobber fra New York.

Merket ble grunnlagt i 2012, og ble spesielt lagt merke til blant internasjonale it-jenter og innad i motebransjen våren 2013.

Smykkedesigneren Paula Mendoza fra New York, var nylig iført akkurat samme chilli-kjole som Mette-Marit, som ble lagt ut på merkets Instagram-profil, med 49.000 følgere.

Les også:Sjekk Mette-Marits trendy piercing

- Humoristisk blunk

MinMote-leder Martine Lunder roser kronprinsesen for kjolevalget - men ikke jakken.

- Når jeg først så disse bildene tenkte jeg at dette så ut som en ganske kjedelig kjole når det gjelder snitt og passform - men egentlig er den jo kjempefin! Utrigning «på tvers» er supertrendy og veldig feminint, så det er synd at Mette-Marit gjemmer bort den fineste delen av kjolen bak en litt traust blazer. Men uten jakken ser hun nå strålende vakker ut - og kult at hun velger noe annet enn «standarddesignerne» Valentino og Pia Tjelta!

TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland mener valget av kjolen med grønnsaker på ikke var tilfeldig.

- Flott at kronprinsparet har tatt seg tid til å delta ved denne viktige konferansen, og jeg liker godt Mette-Marits artige og fargesterke antrekk for dagen, sier han.

- Under den røde blazeren som i mange år nærmest har vært en uniform under hennes reiser som ambassadør for UNAIDS, bærer hun en sommerlig kjole overstrødd med røde chilli. Sikkert et ørlite humoristisk blunk til konferansens viktige tema om å spise sunt, legger kongeeksperten til.

Publisert: