Mote-Norge forsvarer Fam Irvoll etter Twitter-hetsen

KRISTISKE: Jenny Skavlan, Signy Fardal og Ulrikke Lund mener Espen Aarnes Hvammens bør be om unnskyldning. Foto: NTB Scanpix
MinMote
Publisert:

Skøyteløper Espen Aarnes Hvammen får advarsel fra Norsk Skøyteforbund etter å ha kalt designerFam Irvoll «feit» på Twitter. – Barnslig oppførsel, mener Jenny Skavlan om Hvammens kommentarer.

Av SONIA HUANCA VOLD og INGRID BRUVIK

Skøyteløperen og moteskaperen har de siste dagene hatt en heftig krangel på Twitter. Mandag forrige uke uttalte designeren Fam Irvoll at «pels var griseharry» i en episode av «Høstens trendguide» på minMote.

Det fikk skøyteløper Espen Aarnes Hvammen til å lange ut mot designeren via Twitter, skriver Kjendis.no.

Fam Irvoll svarte blant annet med å kritisere skøyteløperens trikot. Hun mener imidlertid Aarnes Hvammen gikk for langt i flere av Twitter-innleggene.

«Rolig nå, feite-Doris. Det eneste som skiller dine klær og sigøynerklær, er at dine er rene», twitret skøyteløperen onsdag forrige uke.

Mandag denne uken la Hvammen ut et bilde av designeren iført rumpetaske og Spice Girls-t-skjorte samt denne kommentaren:

«Rumpetaske og spice girls... og en solid dose med fett.»

Se mer av Twitter-feiden nederst i saken.

UENIGE: Hvammen og Irvoll har i lengre tid vært uenige om pelsbruk. Foto: NTB Scanpix / Privat

- Jeg sitter ikke hjemme og griner på grunn av kommentarene, men jeg synes det er lite smart av ham. Hvammen er på landslaget og representerer Norge, samtidig er Twitter-kontoen hans full av hatske meldinger, sier Fam Irvoll til minMote.no.

Den anerkjente designeren, som nylig har inngått et samarbeid med kleskjeden Topshop, får nå støtte fra flere motepersonligheter.

- Dette er ekstremt barnslig oppførsel, sier programleder Jenny Skavlan til minMote og legger til:

- Det må gå an å være uenige når det kommer til pels uten å dra det så langt. Slike kommentarer har ingenting med saken å gjøre, sier programlederen, forfatteren og skuespilleren.

- Vil få en advarsel

Espen Aarnes Hvammen er for tiden på treningsleir i Calgary i Canada, og minMote har ikke lykkes i å få en kommentar fra ham .

Generalsekretær i Norsk Skøyteforbund, Nils Einar Aas, forteller til minMote at Hvammen har blitt innkalt til et møte med sportssjef Øystein Haugen, som akkurat har ankommet Calgary.

- Dette er en uakseptabel uttalelse. Hvammen vil få en advarsel fra Norsk Skøyteforbund. Jeg ønsker ikke å utdype hva det innebærer eller hvilke konsekvenser det vil ha før møtet er over, sier Aas til minMote.

Espen Aarnes Hvammen. Foto: NTB Scanpix

Redaktør i motemagasinet ELLE, Signy Fardal, mener det er ekstra synd at denne type kommentarer kommer fra en rollemodell.

- Det overrasker meg at profilerte personer kan få seg til å si slike ting. Det er rett og slett ufint. Folk må slutte å karakterisere kvinner etter kropp og utseende, sier Signy Fardal til minMote.

- Bør be om unnskyldning

Hun får støtte fra moteblogger Ulrikke Lund, som mener Hvammen bør komme med en unnskyldning for Twitter-meldingene.

- Det er en helt idiotisk kommentar. Pelsdebatten engasjerer mange og dessverre blir den ofte usaklig. Slike personangrep burde han holdt seg for god for. Jeg synes dette er for drøyt og mener han burde komme med en beklagelse, sier hun.

Fam Irvoll forteller at hun foreløpig ikke har hørt noe mer fra Hvammen, men at hun er forberedt på at en unnskyldning vil komme.

- Hvis han ber om unnskyldning så er det fordi han har fått beskjed om å gjøre det, og derfor betyr det egentlig ingenting, sier hun.

Se flere av Twitter-meldingene her:

Hei @Famirvoll . Nå må du slutte å blande hva som er griseharry av grønt hår og pels!!!!!
— Espen Aarnes Hvammen (@ehvammen) October 28, 2013
@ehvammen eller å bend forward i kondomdrakt. Tror du trekker det lengste strået kompiz! Du ække så fashion, følger ikke med! Det er lov d
— Fam Irvoll (@Famirvoll) October 30, 2013
.@Famirvoll rolig nå, feite-Doris. Det eneste som skiller dine klær og sigøynerklær er at dine er rene. Du kan alltids få låne en trikot...
— Espen Aarnes Hvammen (@ehvammen) October 30, 2013
.@Famirvoll det er godt vi har flere anerkjente, internasjonale motehus og ikke bare det skrotet du lager.Det er styrken til det frie marked
— Espen Aarnes Hvammen (@ehvammen) October 30, 2013
@ehvammen HAHAHAHA! Fy faen du er TAPER as! Du trenger da for faen ikke moteshus, du kan jo ikke kle deg engang. Du er jo bare harry.
— Fam Irvoll (@Famirvoll) November 4, 2013
@ehvammen Velger feit any day of the year enn å være deg. Jævla looser! Sånn, fly vekk nå.....svooosj
— Fam Irvoll (@Famirvoll) November 4, 2013
. @Famirvoll sin neste kolleksjon. Og ja, det er hun som er på catwalken/fatwalken pic.twitter.com/zOAdv7u5f8
— Espen Aarnes Hvammen (@ehvammen) November 4, 2013
Rumpetaske og spice girls... og en solid dose med fett. @famirvoll pic.twitter.com/2zGotQJ1Gc
— Espen Aarnes Hvammen (@ehvammen) November 4, 2013
Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.