Trekker magasin fra bladhyllene grunnet photoshop-flause

NO BULLSHIT: Zendaya, som beskrives som motebransjens nye yndling, lot ikke Modeliste komme unna med den voldsomme retusjeringen av henne. Foto: Getty Images

Etter at artisten Zedaya (19) konfronterte magasinet Modeliste med de kraftige retusjerte bildene av henne, fjernes magasinet fra bladhyllene.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Skuespilleren og sangeren Zendaya, kanskje best kjent fra rollen i Disney-serien «Shake it Up», reagerte sterk da hun så de retusjerte bildene av seg selv fra den nylige shooten med Modeliste Magazine.

FJERNET: Magasinet har nå blitt fjernet fra butikkhyllene. Foto: Faksimilie Modeliste

Onsdag kveld annonserte magasinet på Facebook at de har valgt å trekke utgaven. Dette skal ha vært en direkte årsak av Zendayas reaksjoner i sosiale medier, skriver Imaging Resource.

NYHETER

Norsk motepresse forsvarer retusjering

Motemagasinet hadde retursjert artistens kropp betydelig tynnere, samt endret på hudfargen hennes - noe de fikk høre da 19-åringen la ut et rasende innlegg på Instagram.

- Nye bilder kom ut i dag, og jeg ble sjokkert over at mine 19 år gamle hofter og kropp er kraftig manipulert. Det er nettopp slike ting som gjør kvinner flaue over seg selv og skaper urealistiske skjønnhetsidealer. Alle som kjenner meg vet at jeg står for at man oppriktig må elske seg selv. Derfor vil jeg vise fram det opprinnelige bildet», skrev artisten på Instagram.

Les også: Norske toppbloggere: - Retusjerer bare litt

Beklaget seg

Sjefredaktøren i Modeliste, Amy McCabe, innrømmet at bildene av 19-åringen var overretusjerte, og at dette var blitt gjort av et eksternt retusjeringsfirma. Hun skrev selv på Facebook at det derfor ble foretatt en øyeblikkelig avgjørelse med å fjerne bladet fra hyllene.

- Vi jobber med Zendaya og hennes ønske om å publisere en helt uretusjert utgave av covershooten.

McCabe understreket at magasinet vil representere et positivt kroppsbilde.

- Vi ønsker å spre et budskap om et positivt kroppsbilde, å elske seg selv, og omfavne alle aspekter av individualitet, naturlig skjønnhet og slagkraften til sterke kvinner.

Se VG-journalisten Ingvill Dybfest Dahl bli forvandlet med retusjering:

Publisert:

Finn mer innhold om: