Se norske Erjonas backstage-bilder fra moteukene

Først etter moteukene var over fikk Erjona Ala (17) vite at hun hadde etablert seg som verdens tredje mest populære catwalk-modell.

Kristiansand-jenta har gått imponerende 64 show under høstens moteuker. Blant annet for noen av verdens største motehus som Chanel, Prada, Missoni og Givenchy, og Erjona har tidligere fortalt minMote at hun måtte fraktes fra show til show med motorsykkel i Paris. Underveis rakk hun aldri å telle hvor mange show hun gikk.

- Jeg visste ikke hvor mange show jeg hadde gått før det var over, men jeg ble veldig glad da jeg så hvor mange det hadde blitt, sier Erjona til minMote.

Hun har gitt minMote tillatelse til å trykke hennes private bilder, tatt backstage hos noen av verdens største motehus under moteukene i New York, London, Milano og Paris. Bildene kan du se nederst i saken.

Nå viser det seg dessuten at bare to andre modeller i verden har gått flere show enn Erjona denne sesongen. Motenettstedet The Fashion Spot har laget en liste over verdens mest brukte catwalkmodeller, hvor Erjona kun blir slått av kinesiske Tian Yi og svenske Tilda Lindstam. På fjerdeplass er amerikanske Ava Smith, som også har gått 64 show, dog for mindre motehus enn Erjona.

Når minMote snakker med Erjona er hun tilbake hjemme i Kristiansand, hvor hun nyter fridagene sammen med venner og familie.

- Det er kjempedeilig å være hjemme. Det er klart jeg har savnet mamma, resten av familien min og venninnene mine mens jeg har vært på reisefot, sier hun.

Siden begynnelen av september var Erjona konstant på farten i fire uker for å rekke alle de fire store moteukene. Hun avsluttet i Paris med å gå for ærverdige Chanel.

Den italienske moteuka var også spesiell for Erjona. I fjor booket hun nemlig bare noen få jobber i motemetropolen Milano, mens hun i år hadde full timeplan og gikk for blant annet Versace, Alberta Ferretti og Roberto Cavalli.

- Det var ekstra stas å komme tilbake til Milano og gjøre det så bra, sier 17-åringen, som fortsatt ikke har vendt seg til tilværelsen som en av verdens mest ettertraktede modeller.

- Jeg blir like glad hver gang jeg booker et stort show, for man vet jo ikke på forhånd hvilke show man skal gå.

Erjona får vanligvis beskjed fra managementet sent på kvelden om hvordan neste dag ser ut under moteukene. Kristiansand-jenta har også som vanlig hatt med seg pappa Musa Ala til de fire moteukene, samtidig som hun har knyttet nære vennskap med flere av de andre modellene.

- Selv om vi reiste mye følte jeg nesten ikke at vi flyttet på oss, for vi var den samme jentegjengen som var på alle stedene. Det er en fantastisk gjeng å reise med, sier Erjona.

- 64 show på fire uker - blir du ikke utslitt?

- Det er klart jeg var sliten på slutten, men mest av alt var det en opplevelse for livet og noe jeg aldri ville gått glipp av, avslutter modellen.

Julie Thyrum i modellbyrået Heartbreak Management er Erjonas booker. Hun uunderstreker at 17-åringens helse alltid kommmer først.

- Er det forsvarlig at en så ung jente jobber så mye?

- Vi er selvsagt klar over at det kan være slitsomt når man får så mange jobber. Men det at hun har med sin far er veldig betryggende for oss, og vi vet at hun lever et veldig sunt liv og blir tatt godt vare på. Dessuten har hun en bakgrunn som idrettsutøver, så fysikken hennes er god. Jeg må også legge til at vi faktisk har gjort begrensninger, slik at hun bare har gått de viktigste og største showene. Erjonas helse er alltid viktigst, sier Thyrum.

Her er Erjonas private bilder fra moteukene:

Les også:

MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside

Hvordan var din opplevelse i dag?