Victoria Beckham: - Jeg vil ha et moteimperium

STILSIKKER: Victoria Beckham har nok dratt nytte av sin status som stilikon når hun har lansert sine egne kolleksjoner. Foto: Getty Images/All Over Press

Victoria Beckham (39) har jobbet beinhard for å kvitte seg med stempelet som sexy syngedame og fotballfrue, for å bli tatt seriøst som designer. Nå vil hun ta designerkarrieren til nye høyder og skape et eget moteimperium.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Om en uke braker New York Fashion Week løs; i syv dager skal verdens moteelite boltre seg i den amerikanske motemetropolen, hvor verdens fremste motehus og designere skal vise fram sine nyeste kolleksjoner.

- Større og større

Én av designerne som har fått lov til å vise på den prestisjetunge moteuken er tidligere Spice Girls-medlem Victoria Beckham. Etter flere mindre designprosjekter lanserte hun sitt eget merke i 2008, og siden det har de kroppsnære kjolene hennes blitt en gjenganger på den røde løperen og i kjolesamlingene til fashionistaer verden over.

I et intervju med New York Times i forbindelse med den kommende moteuken, forteller Beckham at hun vil la merket vokse enda mer.

- Jeg ønsker å bli større og større. Jeg vil absolutt skape et moteimperium, sier Beckham, som skal ha visning 8. september.

Visningen blir et av høydepunktene, tror minMote-leder Sonia Huanca Vold.

– Det Victoria Beckham har klart er helt unikt. Ikke bare har hun klart å riste av seg stempelet som harry fotballfrue og en eks-Spice Girl som aldri slo gjennom solo til å bli en berømt kjendisdesigner. Nå har hun tatt steget videre til å bli en respektert moteskaper. Forventingene til de nye kolleksjonene er skyhøye - jeg tror virkelig hun har kommet for å bli i motebranjen, sier hun.

LES OGSÅ:Sjekk Victoria Beckhams stilforandring

MinMote.no - Norges største moteside
DENNE HØSTEN: Vil Victorie Backham at du skal kle deg i korte, tykke minikjoler. Foto: Getty Images/All Over Press

Kjendiskunder

Og hun er allerede godt på vei: I tillegg til luksusmerket, har hun lansert det litt rimeligere merket Victoria, Victoria Beckham, med mer fargerike og mindre skreddersydde klær. Dessuten planlegger hun åpningen av den aller første Victoria Beckham-butikken i London.

Beckhams design har blitt omfavnet av kjendiser som Eva Longoria, Cheryl Cole og Gwyneth Paltrow. Hennes forrige kolleksjon ble hyllet av minMote-leder Sonia Huanca Vold, som mener tiden som sexy fotballfrue definitivt er over for designeren. Selv forklarer Beckham suksessen slik:

- Jeg ville lager vakre klær i god kvalitet, som jeg ville bruke selv. Også ville jeg lage vesker, ettersom jeg ikke kunne finne en perfekt veske selv. Ikke kunne jeg finne solbriller heller, så jeg laget det også.

Følg med på minMote.no fra 5.-12-september for oppdateringer fra New York Fashion Week!

FARGERIKE: Eva Longoria, Gwyneth Paltrow og Cheryl Cole er alle trofaste kunder av Victoria Beckham-kjolene. Foto: Getty Images/All Over Press

- Forstår hva kvinner vil ha

Og selv om den første kolleksjonen hennes fikk gode kritikker jevnt over, har Victoria Beckham jobbet hardt for å riste av seg «nok en kjendisdesigner»-merkelappen. Ikke bare var hun medlem Spice Girls, som gjorde megasuksess på 1990- og 2000-tallet – hun er også gift og har fire barn med fotballspilleren David Beckham.

Nettopp derfor har redaktør i Vixen Magazine, Ida Elise Einarsdóttir, stor tro på at Beckham bare vil bli større som designer.

- Victoria Beckham har på rekordtid gått fra å være popstjerne og dama til David Beckham til en av verdens største motedesignere og stilikoner. Jeg tror nok mange ble overrasket da de så VBs første visning av hennes vår/sommer-kolleksjon under New York Fashion Week i 2008, selv om hun fikk litt kritikk for å være uoriginal i starten, sier hun og fortsetter:

- Men hun har bygget merket sitt jevnt og trutt, og har fått svært gode kritikker på sine nyere kolleksjoner. Og med god grunn. Jeg tror en av grunnene til at hun har fått såpass kredibilitet i motebransjen er at hun selv er svært involvert i merket på alle nivåer - fra PR til businessavtaler og eget team. Ikke minst forstår hun hva kvinner vil ha – og det er kanskje det viktigste av alt.

Publisert: