Elle får kritikk for Melissa McCarthy-forsiden

SKJULER FORMENE: Motemagasinet Elle får kritikk for at de skjuler formene til skuespiller Melissa McCarthy på coveret av november-utgaven. Til høyre er skuespilleren under Oscar-utdelingen tidligere i år. Foto: Faksimile / Getty Images / All Over Press
Martine Haug Nysether
Publisert:

Skuespiller Melissa McCarthy (43) pryder november-utgaven av amerikanske Elle. Nå får motebladet kritikk for at de har dekket til skuespillerens kropp.

I 20 år har amerikanske Elle viet sin november-utgave til de Hollywood-kvinnene som har imponert magasinet mest det siste året.

I stedet for å plukke ut kun én kvinne, gir magasinet en rekke skuespillere muligheten til å pryde forsiden. I år har blant annet Melissa McCatyhy, Reese Witherspoon, Shailene Woodley og Penelope Cruz fått egne forsider til «Women in Hollywood»-utgaven, skriver Bustle.

Nå kritiseres motebladet for å ha skjult Melissa McCarthys former. Mens hennes slanke kollegaer Reese Witherspoon, Marion Cotillard, Shailene Woodley og Naomie Harris viser hud i trange, små plagg, har bladet valgt å kle McCarthy opp i en stor kåpe fra Marina Rinaldi.

Nettmagasinet Slates kultukritiker og Outward-redaktør, June Thomas, er en av flere som er kritiske til McCarthy-forsiden.

- I år er Elles plus size coverjente McCarthy, som ble fotografert i en Marina Rinaldi frakk som er så stor at hun kunne skjult «Mike and Molly»-stjernen Billy Gardel under. McCarthys hår dekker en fjerdedel av hennes nydelige ansikt, og med hendene stappet dypt ned i lommene, er det eneste synlige huden en liten trekant mellom jakkeslaget og halsen. Kanskje fotograf Thomas Whiteside bare vet hvordan man skal fotografere de vanlige modellene som ligner på pinnedyr, for han har tydelig ingen anelse hvordan han skal fremheve McCarthys kurver, skriver Thomas.

Leder for minMote, Sonia Huanca Vold, er overrasket over Elles klesvalg, men synes det er postivt at det blir en debatt rundt temaet.

- Jeg forstår kritikken, og synes det er dumt at de valgte akkurat dette antrekket til McCarthy. Det hadde vært flott å se litt former på en moteforside for en gangs skyld. Det blir spesielt vanskelig å forsvare når de andre skuespillerne er kledd i minimalt med klær. Samtidig går de i alle fall i riktig retning, selv om det ennå er langt igjen til målet, sier hun.

KRITISERES: Her er coverbildene som har skapt debatt rundt Elles november-utgave. Mens McCarthy poserer på coveret i kåpe, er de andre skuespillerene atskillig mer lettkledde. Foto: Faksimile

- Gjemmer bort plus size-modell

Også Go Fug Yourself synes magasinet gjorde en tabbe ved å skjule 42-åringens kropp. Motenettstedet er begeistret for at motebladet valgte å la McCarthy pryde magasinets forside og liker skuespillerens mystiske look, men påpeker at skuespilleren ikke ser ut som de andre coverjentene.

- Ved siden av de andre cover-jentene, Shailene Woodley i undertøyet og Cotillard i sports-BH, skjønner jeg ikke hvorfor de velger å gjemme bort en plus size modell i en gigantisk kåpe, skriver nettstedet.

For to år siden jublet minMote da italienske Vogue vakte oppsikt verden rundt med en hel utgave viet til formfulle supermodeller. Samme år fikk artisten Adele (25) har sitt første halvfigurs kvinnebladcover. Tidligere i år prydet 25-åringen Vouge da motebladet hyllet kvinnelige artister.

Nettstedet Fashionista tror Elle ønsket å ta et stort steg i riktig retning ved å fotografere McCarthy i helfigur i stedet for å velge et nærbilde, som blant annet ble brukt da de lot de formfulle skuespillerne Octavia Spencer og Gabourey Sidibe pryde tidligere «Women in Hollywood»-utgaver.

- Likevel ville det vært gledelig om en plus size modell kunne figurert på coveret til et glossy magasin i de samme trendene som andre modeller - og når det ikke bare er en del av et multi-cover, skriver journalist Tyler Mccal.

Publisert:

Finn mer innhold om: