Camilla Prytz feiret bursdag med ny smykkekolleksjon

Morten Hegseth
Publisert:

Smykkedesigner Camilla Prytz fyller 40 år og er fylt av nostalgi. Slikt blir det emaljesmykker og kjendisfest av.

- Jeg har emalje i blodet, sier hun til minMote.

– Det er kanskje den morsomste kolleksjonen jeg har laget: Den innholder noe gammelt og noe nytt ved at det er gammelt håndverk som i en ny drakt.

Jeg synes det er rart at emalje ikke har kommet inn i bildet før: Alt som er retro har jo en tendens til å komme tilbake i ny trendy versjon, men emalje har ikke det, sier Camilla Prytz til minMote.

Camilla Prytz har fått mye medieoppmerksomhet for sine smykkekreasjoner, og flere kjendisgjester hadde også møtt opp da hun på onsdag lanserte «The Enamellist» på DOGA i Oslo.

Mens hun tidligere har vært mest kjent for sine karakteriske glasshjerter og fisker i sterke farger, har hun nå sett mot 60- og 70-tallet og laget en kolleksjon laget av emalje.

Smykkene er laget på verkstedet «Opro» i Oslo, som Camilla mener er «et nydelig verksted som ikke har falt for fristelsen til å legge produksjonen sin til utlandet».

– Jeg er jo født i 1971, og det var kult å lage en liten tribute til den tiden jeg ble fød. Foreldrene mine var ganske langhåret på den tiden, og noen av dem er det fremdeles.

Og gamle emaljesmykker er jo noe av det jeg og de i min generasjon forbinder med barndommen, sier hun.

Kjendistvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen, popsensasjonen Rihanna, Ari og Märtha, Anne-Kat. Hærland og Anne Grosvold er bare noen av dem som har lagt sin elsk på Prytz smykkedesign.

Men selv om Prytz har blitt en kjendisfavoritt er det kunstverdenen hun setter høyest.

- Jeg har lenge vært forbundet med kjendis- og moteverdenen, men det er i kunstverdenen jeg føler meg hjemme, har Prytz tidligere sagt til VG.

Museumskurator Selene Wendt er en av dem som har lagt sin elsk på Prytz.

- Hun har et skarpt øye for farge, form og design som kan sammenlignes med store internasjonale smykkedesignere som Robert Lee Morris og Elsa Peretti.

Les mer om trender her :

Bli sexy i smoking-gjør som kjendisene å gå for herreinspirert partystil. Her!

Dette er minMotes novemberfavoritter. Her!

Se kjolene fra MTV-festen i Belfast. Her !

Publisert:

Finn mer innhold om: