Mette-Marit tok en Kate - gikk for designer-gjenbruk

Moteprinsesse Mette-Marit (38) har tatt luksuskritikken til etterretning. På kongeparets jubileumsdag stilte hun i en to år gammel jakke fra designerfavoritten.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Onsdag feiret kongeparet sin 75-årsdag sammen, og samlet hele sin nærmeste familie på slottsbalkongen: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn. Alle kongeparets barnebarn var også tilstede - Haakon og Mette-Marits prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høyby og Märtha og Aris Leah Isadora og Maud Angelica.

Kronprinsesse Mette-Marit hadde nok en gang valgt en jakke fra den italienske designerfavoritten Valentino, men denne gangen er ikke kronprinsessens antrekk nytt. Jakken er fra Valentinos høstkolleksjon fra 2010, og samme år hadde Mette-Marit på seg jakken under et New York-besøk.

Jakken er en kort modell med rysjedetaljer i utringningen og på ermene og fikk i 2010 amerikanske Huffington Post til å hylle Mette-Marits reisegarderobe.

«Under New York-besøket har Mette-Marit nesten utelukkende pakket klær i nøytrale farger (...) Blant annet en blekrose jakke med rysjer - ikke en dårlig idé », skrev avisen.

Mette-Marit går dermed i fotsporene til hertuginne Kate. Tidligere denne uken ble hun først kritisert for sin dyre kjole, men svarte på kritikken ved å bruke kjolen flere ganger.

LES OGSÅ:Mette-Marits nye Nobel-kjoler er verdt over 100.000

Denne gangen lot Mette-Marit håret henge løst med midtskill og rundt håndleddet hadde hun to smale gullarmbånd. Sminken holdt hun nøytral.

Kronprinsessen har tidligere fått krass kritikk for sin svindyre garderobe, som er stappfull av klær og tilbehør fra luksusmerker som Valentino, Pucci og Prada. Nå får hun ros av kongeekspert Kjell Arne Totland for gjenbruksantrekket.

- Jeg synes det er flott at Mette-Marit gjør som svigermor Sonja og satser på gjenbruk. Det gir en fin signaleffekt at vår unge kronprinsesse viser at hun ikke kjøpet nytt hele tiden, sier han til minMote.

Publisert: